Πολιτική Παρασκευή 1/10/2021, 12:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα – Τουρκία: Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών

Ελλάδα – Τουρκία: Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα ο νέος γύρος διερευνητικών επαφών

Στις 6 Οκτωβρίου στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Η είδηση έγινε γνωστή λίγες ώρες μετά την οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας στην αμυντική συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα και η Γαλλία. 

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας και για εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κενό όνειρο, ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας: «Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Νωρίτερα σήμερα τουρκικά μαχητικά F-16 προχώρησαν σε σειρά υπερπτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά. Ειδικότερα, όπως γράφει το kathimerini.gr, στις 11.26 π.μ., ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους. Ένα λεπτό αργότερα, δεύτερο ζευγάρι τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Μακρονήσι και τους Ανθρωποφάγους.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News