Πολιτική Παρασκευή 1/10/2021, 09:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Με απειλές απαντά η Τουρκία

Συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Με απειλές απαντά η Τουρκία

Την οργή της Άγκυρας – μέσω και απειλών – για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αποτυπώνει η πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας, τρεις ημέρες μετά την επίσημη υπογραφή της στο Παρίσι. 

«Οι μαξιμαλιστικές αξιώσεις της Ελλάδας για θαλάσσιες περιοχές δικαιοδοσίας και για εναέριο χώρο είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο. Είναι ένα κενό όνειρο, ότι η Ελλάδα μπορεί να μας κάνει να αποδεχτούμε αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι αμφισβητούνται επίσης από τη διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας διμερείς στρατιωτικές συμμαχίες εναντίον της Τουρκίας, με τρόπο που βλάπτει τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ», αναφέρει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, προσθέτοντας:

«Τέτοιες μάταιες προσπάθειες θα αυξήσουν περαιτέρω την αποφασιστικότητά μας να προστατεύσουμε τόσο τα δικά μας δικαιώματα όσο και τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’ στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

«Αντί συνεργασίας, η πολιτική εξοπλισμού της Ελλάδας και η προσπάθεια της να  απομονώσει  και να  αποξενώσει την Τουρκία, είναι μια προβληματική πολιτική που θα βλάψει τον εαυτό της και την ΕΕ, της οποίας είναι μέλος, και θα απειλήσει την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», καταλήγει η δήλωση του Τούρκου αξιωματούχου. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News