Πολιτική Τετάρτη 8/09/2021, 14:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, αν και με μικρή υποχώρηση της δημοφιλίας του, παραμένει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πανελλαδικής κάλυψης έρευνα που διενήργησε η PRORATA S.A καταγράφοντας τη δημοτικότητα των πολιτικών προσώπων και τις τάσεις μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-1

Συγκεκριμένα το 44% δηλώνει πως «σίγουρα ή μάλλον συμπαθεί» τον πρωθυπουργό, ωστόσο είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2020 που η αντιπάθεια είναι μεγαλύτερη από την συμπάθεια προς το πρόσωπο του Κ. Μητσοτάκη.

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-2

Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με ποσοστό 34%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με ποσοστό 32%, η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 26%, ο Γιάννης Βαρουφάκης με ποσοστό 23% ενώ τελευταίος σε συμπάθεια μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ερχεται ο Κυριάκος Βελόπουλος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 11%.

Μεταξύ των στελεχών της κυβέρνησης, τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό ανεξαρτήτως εκλογικής προτίμησης είναι ο Νίκος Δένδιας με 69% (ο οποίος συνεχίζει την ανοδική πορεία στις θετικές εντυπώσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 60%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 47%, οι Χρήστος Σταϊκούρας και Βασίλης Κικίλιας με 39.

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-3

Από τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δημοφιλέστερα στο ευρύ κοινό αναδεικνύονται ο Ανδρέας Ξανθός με 50%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 46% και η Έφη Αχτσιόγλου με 43%.

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-4

Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (45%) εκτιμά ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει την λειτουργία της κυβέρνησης, το 38% πιστεύει ότι θα χειροτερέψει την λειτουργία της και μόλις το 14% ότι θα βελτιώσει τη λειτουργία της κυβέρνησης.

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-5

Σύμφωνα με την PRORATA S.A η αντίληψη που κυριαρχεί ως προς τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα είναι ότι κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση. Ειδικότερα, το 67% θεωρεί πως η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στη θέση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Υγείας κινείται σίγουρα / μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 26% απάντησε πως κινείται σίγουρα / μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. Σχετικά με την τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 44% εκτιμά πως κινείται σίγουρα / μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 43% απάντησε πως κινείται σίγουρα / μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση. 

PRORATA: Πώς κρίνουν οι πολίτες τον ανασχηματισμό – Oι δημοφιλέστεροι πολιτικοί-6

Σε ό,τι αφορά τη μη αποδοχή του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας από τον Ευάγγελο Αποστολάκη η άποψη που επικρατεί (48%) είναι ότι δεν δέχθηκε λόγω πιέσεων της τελευταίας στιγμής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πλειονότητα (52%) συμφωνεί με την απόφαση του κ. Αποστολάκη να μην αποδεχθεί την πρόταση υπουργοποίησης.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News