Πολιτική Σάββατο 28/08/2021, 15:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου για Αλ. Τσίπρα: Επιτομή του ολοκληρωτισμού οι δηλώσεις του

Γ. Οικονόμου για Αλ. Τσίπρα: Επιτομή του ολοκληρωτισμού οι δηλώσεις του

Για «ολοκληρωτισμό» κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αιχμή όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θέλουμε να βολευτούμε στην εξουσία. Θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν εκεί χωρίς να έχουν δικαίωμα. Δημοκρατία, δικαιοσύνη και διαφάνεια παντού» σημείωνε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η παραπάνω αποστροφή προκάλεσε την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος σχολίασε: «Η σημερινή δήλωση του κ. Τσίπρα ότι ‘θέλουμε να ξεβολέψουμε όσους στρογγυλοκάθισαν στην εξουσία χωρίς να έχουν δικαίωμα’, θέτει ένα τεράστιο θεσμικό και πολιτικό πρόβλημα. Τι εννοεί; Ότι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση με την ισχυρή βούληση του ελληνικού λαού δεν έχει δικαίωμα να κυβερνά;». 

«Ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και επιδιώξεις του. Η δήλωση του είναι η επιτομή του ολοκληρωτισμού και είναι αδιανόητη για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης δημοκρατικής χώρας. Ο κ. Τσίπρας εισηγείται de facto ένα άλλου τύπου πολίτευμα, αυταρχικής μορφής, όπου δεν θα έχουν όλοι το δικαίωμα ισότιμης συμμετοχής στα κοινά. Και αυτό το πολίτευμα δεν είναι η δημοκρατία» συνέχισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Οφείλω να του υπενθυμίσω ότι η δημοκρατία λειτουργεί με κανόνες και η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει. Κατά τα άλλα σε ότι αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις προβλέψεις, ο κ. Τσίπρας πάντοτε θα έχει τη δυνατότητα να επικαλεστεί τη δοκιμασμένη συνταγή της ‘αυταπάτης’».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News