Πολιτική Πέμπτη 2/09/2021, 11:18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη για Μ. Θεοδωράκη: Χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας

Λ. Μενδώνη για Μ. Θεοδωράκη: Χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας

«Οι Ελληνες πενθούμε σήμερα» ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σε συλληπητήριο μήνυμά της για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. 

«Σήμερα χάσαμε ένα κομμάτι από την ψυχή της Ελλάδας. Ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίκης όλων μας, ο δάσκαλος, ο διανοούμενος, ο ριζοσπάστης έφυγε. Εκείνος που έκανε όλους τους Έλληνες να τραγουδήσουν τους ποιητές. Έζησε όλη του τη ζωή δημιουργώντας. Αγωνίστηκε, πέρα από τα όρια, ξεπερνώντας τις ανθρώπινες αδυναμίες που θέτουν πλαίσια και καθορίζουν τυπικές συμπεριφορές. Δεν απέφυγε ποτέ να δίνει όλες τις μάχες, σε όλα τα μέτωπα, καθώς το εύρος της προσωπικότητας και του ταλέντου του δεν μπορούσε ούτε να περιοριστεί, ούτε να χαλιναγωγηθεί. Ο Μίκης ήταν κι έκανε όσα ξεπερνούν την ανθρώπινη φύση» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού.

«Με το έργο του, την έντονη κοινωνική και πνευματική παρουσία, τον βαθύ πατριωτικό του λόγο, ο Μίκης Θεοδωράκης σημάδεψε την Ελλάδα του 20ου αιώνα. Ο Μίκης ήταν παγκόσμιος και το έργο του ανήκει σε όλο τον κόσμο. Εργο τεράστιο, οικουμενικό, που άγγιξε και θα συνεχίσει να αγγίζει εκατομμύρια καρδιές. Δεν θα είναι πια μαζί μας, αλλά ο Γαλαξίας του έργου του θα μας περιβάλλει και θα μας φωτίζει» πρόσθεσε η κ. Μενδώνη.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News