Πολιτική Τετάρτη 1/09/2021, 10:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδ. Ξανθός: Δεν περισσεύει κανείς στο ΕΣΥ – Μόνη λύση η αναστολή εφαρμογής του νόμου

Φωτ. Intime

Για «πολιτικό αυταρχισμό» και «υπονόμευση της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ» κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός με αφορμή την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για μη εμβολιασμένο προσωπικό του ΕΣΥ.

«Η κυβέρνηση, παρά τις προειδοποιήσεις για το τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σε όλες τις δημόσιες δομές, προχωρεί σε μια κίνηση πολιτικού αυταρχισμού, κοινωνικής αναλγησίας και υπονόμευσης της ανθεκτικότητας του ΕΣΥ. Είναι προφανές ότι το κίνητρο της δεν είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά η αναζήτηση ‘εξιλαστηρίων θυμάτων’ για την αδυναμία ελέγχου της πανδημίας και την αποτυχία της ‘Επιχείρησης Ελευθερία’» δήλωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Ξανθός «η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δεν θα κριθεί από το ποσοστό ανεμβολίαστου προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ και ότι το όποιο ‘όφελος’ είναι δυσανάλογα μικρό σε σχέση με την τεράστια ζημιά στην καθημερινότητα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας».

«Η εμμονή λοιπόν της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ρύθμισης, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια – εκτός από τη βαρβαρότητα της στέρησης μισθού σε χαμηλά αμειβόμενο προσωπικό – στην απόλυση συμβασιούχων και στην αντικατάσταση τους μέσω πελατειακών μηχανισμών, στην είσοδο ιδιωτικών εταιρειών στο ΕΣΥ που θα ‘προμηθεύουν’ εργαζόμενους στα νοσοκομεία και, τελικά, στην υλοποίηση του σχεδίου των ΣΔΙΤ και των ιδιωτικοποιήσεων με πρόσχημα την κάλυψη των κενών σε ανθρώπινο δυναμικό» πρόσθεσε ο ίδιος.

Επισήμανε τέλος πως «μόνη λύση, έστω και την ύστατη στιγμή, είναι η αναστολή εφαρμογής του νόμου, η εκτόνωση της κρίσης και η έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΕΣΥ και τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο τον καθολικό και εκούσιο εμβολιασμό του προσωπικού στις δομές υγείας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News