Πολιτική Τρίτη 27/07/2021, 17:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά, παραμένουν διάσπαρτες εστίες – Τέσσερις προσαγωγές

Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά, παραμένουν διάσπαρτες εστίες – Τέσσερις προσαγωγές

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα, ωστόσο παραμένουν διάσπαρτες εστίες, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε από κοινού με υπουργό Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές υπόπτων για την πυρκαγιά. Αυτή την στιγμή επιχειρούν στο σημείο 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 12 ελικόπτερα και εννέα αεροσκάφη.

Σταμάτα: Σε ύφεση η πυρκαγιά, παραμένουν διάσπαρτες εστίες – Τέσσερις προσαγωγές-1

Η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο κοιμητήριο της Στατάμας, ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 με τάση στα 7 μπορόφ. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως η κατάσταση ήταν δύσκολη καθώς οι φλόγες κινούνταν ανάμεσα σε οικισμούς και κατοικίες.

«Η κινητοποίηση υπήρξε άμεση και καθολική. Ήμασταν όλοι εδώ σε πλήρη κινητοποίηση. Ήταν δύσκολη πυρκαγιά και οι πυροσβέστες εδωσαν γενναία μάχη για να διασώσουν περιουσίες και τις ζωές των συμπολιτών μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος ερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και πολύ σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα. 

«Είμαστε εδώ νυχθημερόν και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση μας τους ευαίσθητους οικισμούς που βρίσκονται μέσα ή πέριξ των δασών. Είμαστε σε επιφυλακή, είναι πολύ δύσκολες μέρες και ο κίνδυνος πυρκαγιά θα είναι πολύ υψηλός τις επόμενες μέρες» πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News