Πολιτική Τρίτη 27/07/2021, 12:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Έκκληση στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

Συχνά εργαστηριακά τεστ για τους εκπαιδευτικούς που θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν προανήγγειλε ο πρωθυπουργός

Κ. Μητσοτάκης: Έκκληση στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν

Έκκληση προς όλους τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο. Προανήγγειλε μάλιστα πως όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα «υποστούν μία πρόσθετη ταλαιπωρία» με συχνά εργαστηριακά τεστ, προκειμένου να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη.

«Το πρώτο μας μέλημα καθώς πλησιάζει ο Σεπτέμβριος είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να κάνουν το βήμα και να εμβολιαστούν» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας απασχόλησε το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών. Αποφάσισα όμως πως δεν θα ήταν στην παρούσα συγκυρία η ενδεδειγμένη λύση. Πάνω από το 70% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί. Υπάρχει όμως ένας αριθμός που δεν έχει κάνει αυτό το βήμα. Θα πρέπει να στείλουμε όλα τα κόμματα ένα μήνυμα για τους κινδύνους που διατρέχουν για την ίδια τους την υγεία οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί. Εχουν ευθύνη απέναντι στον εαυτό, στην οικογένειά τους, αλλά και στα ίδια τα παιδιά» συνέχισε.

«Εκείνοι που θα επιλέξουν τελικά να μην εμβολιαστούν θα υπο μία πρόσθετη σημαντική ταλαιπωρία γιατί θα ζητήσουμε και θα περιμένουμε από την αρμόδια επιτροπή να κάνει πιο συγκεκριμένη την πρότασή της – προφανώς συχνά εργαστηριακά τεστ – όχι self test – προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη» προειδοποίησε.

Κάλεσε επίσης τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς να πείσουν τους συναδέλφους τους «ότι αυτή είναι η σωστή επιλογή».

Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο είπε ότι οι ρυθμίσεις για το νέο σχολείο «έρχονται να συμπληρώσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δηλώνουν την επιλογή της κυβέρνησης η δημόσια εκπαίδευση να γίνει και πάλι εθνική προτεραιότητα, μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ευκαιρία ατομικής προκοπής και καταλύτης για την ανάπτυξη της χώρας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News