Κοινωνία Τρίτη 27/07/2021, 16:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταμάτα – Ροδόπολη: Ζημιές σε σπίτια – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Σταμάτα – Ροδόπολη: Ζημιές σε σπίτια – Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη σε Σταμάτα και Ροδόπολη, που βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από το μεσημέρι. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης έκανε λόγο για ζημιές σε σπίτια και πρόσθεσε πως αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες και όχι ενιαίο μέτωπο. Σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο κοινοτάρχης Ροδόπολης Βασίλης Κλεφτάκης ανέφερε πως περίπου 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ έχουν καεί και Ι.Χ.

Όπως έγινε γνωστό στις 17.15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση για την πυρκαγιά. 

Νωρίτερα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Γαλήνη, ενώ εστάλη νέα επείγουσα ειδοποίηση μέσω του «112» στους κατοίκους της Σταμάτας, της Ροδόπολης, της Εκάλης, της Δροσιάς και του Διονύσου.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Σταμάτας, Ροδόπολης, Εκάλης, Δροσιάς και Διονύσου Αττικής κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη», ανέφερε η ειδοποίηση της ΓΓΠΠ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί. Συγκεκριμένα στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 141 πυροσβέσες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν 12 ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη. Την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ., Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ μεταβαίνει και κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το ΕΚΑΒ και τις υγειονομικές δομές στην περιοχή, στην οποία ήδη βρίσκονται τέσσερα ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News