Πολιτική Τρίτη 27/07/2021, 13:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: «Αθλιότητα» η βάση εισαγωγής, θα την καταργήσουμε

Αλ. Τσίπρας: «Αθλιότητα» η βάση εισαγωγής, θα την καταργήσουμε

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές που προωθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας. 

Σε υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με κάθε της κίνηση επιδιώκει να υπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα και όχι το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο των μαθητών. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία όπως είπε, στερεί χωρίς λόγο το όνειρο χιλιάδων μαθητών για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Έκανε λόγο για «αθλιότητα» και δεσμεύτηκε για την κατάργησή της όταν, όπως είπε, «έρθει η πολιτική αλλαγή». «Καμία θέση σε πανεπιστήμιο δεν θα μείνει κενή» υπογράμμισε και εξήγησε πως όσοι έμειναν εκτός το 2021 θα έχουν τη δυνατότητα με τα μόρια που συγκέντρωσαν να μπουν σε σχολές όταν η ελάχιστη βάση καταργηθεί. 

Απευθυνόμενος στους υποψηφίους των Πανελληνίων Εξετάσεων που δεν κατάφεραν να πιάσουν τη βάση του 10, είπε: «Είστε θύματα ενός άδικου συστήματος, που δεν στηρίζεται σε καμία επιστημονική μελέτη. Είστε θύματα μίας εμμονικής κυβέρνησης». 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News