Πολιτική Τρίτη 29/06/2021, 17:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι 18-25 ετών: Διπλάσια ραντεβού εμβολιασμού μετά την εξαγγελία για το «Free pass»

Νέοι 18-25 ετών: Διπλάσια ραντεβού εμβολιασμού μετά την εξαγγελία για το «Free pass»

Σε διπλασιασμό των ραντεβού εμβολιασμού των νέων 18 έως 25 ετών οδήγησε η εξαγγελία για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αντικρούοντας την κριτική της αντιπολίτευσης.

«Τα στοιχεία που έχω είναι ότι 9.000 νέοι άνθρωποι έκλειναν ραντεβού την ημέρα, για να εμβολιαστούν και τώρα κλείνουν 18.500 ραντεβού την ημέρα. Δεν είναι δημιουργική λογιστική αυτό. Είναι απλά μαθηματικά. Αφήστε τους να δούμε αν επιδοκιμάζουν ή αποδοκιμάζουν και αν οι νέοι άνθρωποι θεωρούν ότι θα συμβάλει σε κάτι αυτό» ανέφερε μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση πρόσθεσε: «Μην καπελώνετε τους νέους. Αφήστε τους να αποφασίσουν από μόνοι τους. Ενθαρρύνουμε τους εμβολιασμούς με όλους τους δυνατούς και θεμιτούς τρόπους και δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω. Θέλουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας».

Επικαλέστηκε στη συνέχεια το παράδειγμα άλλων χωρών που έδωσαν ανάλογα κίνητρα. «Στην Αμερική που συμβαίνει είναι δωροδοκία; Στην πολιτεία της Ν. Υόρκης που συμβαίνει είναι δωροδοκία; Στο Ισραήλ είναι δωροδοκία; Είναι στη Σερβία δωροδοκία; Στη Ρωσία; Στη Γαλλία;», είπε.

Σημείωσε ακόμη πως το «free pass» έχει να κάνει με την προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά σε καίρια σημεία, στην ψυχαγωγία και στις διακοπές, στις μετακινήσεις, όπου δηλαδή οι νέοι προσπαθούν να χαρούν τις διακοπές τους και συνεπώς, τους δίνεται κίνητρο και παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να προχωρήσει ακόμα καλύτερα ο εμβολιασμός.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News