Πολιτική Πέμπτη 3/06/2021, 08:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης με θεσμικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες επενδύσεις

Κ. Μητσοτάκης: Επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης με θεσμικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες επενδύσεις

«Όπως η Ελλάδα πρωτοστάτησε στην άμυνα κατά της πανδημίας, έτσι φιλοδοξεί να επιστρέψει και σε τροχιά ανάπτυξης», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του που δημοσιεύεται σήμερα στην ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας, «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο συνεδρίου που συνδιοργανώνει η εφημερίδα με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει πως «η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης». Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid σημειώνει ότι «η Ελλάδα είναι από τις έξι χώρες που πρώτες έθεσαν σε εφαρμογή το πιστοποιητικό, που επιτρέπει την επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας».

Επισημαίνει ακόμη πως παράλληλα με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, η κυβέρνηση «προετοίμασε μεθοδικά την επόμενη μέρα: Προωθώντας θεσμικές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την επιχειρηματικότητα, ενισχύοντας τον κόσμο της εργασίας. Εξασφαλίζοντας νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την τόνωση της αγοράς, αλλά και δρομολογώντας μεγάλες επενδύσεις, που θα φέρουν νέες θέσεις απασχόλησης».

Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης, «σημαντικό ρόλο σε αυτή την πορεία θα διαδραματίσουν οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας». «Η η κυβέρνηση αντιμετώπισε ως εθνική προτεραιότητα τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Και σήμερα, υπάρχουν όλες οι διαδικασίες, αλλά και οι πόροι ώστε αυτή να μεταφραστεί σε έργα. Τόσο το πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’, όσο και το σχέδιο ‘Ελλάδα 2.0’ με αυτό πνεύμα απλώνουν τις δράσεις τους σε όλη την επικράτεια» αναφέρει.

«Βαδίζοντας στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη», υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας πως η χώρα «έχει την εμπειρία, την πυξίδα και κυρίως τις δυνάμεις για να πετύχει τους στόχους της».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News