ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «μενού» της Βουλής (και) το Ταμείο Ανάκαμψης

Στο «μενού» της Βουλής (και) το Ταμείο Ανάκαμψης

Η σημερινή συζήτηση στο κοινοβούλιο, που ξεκινάει στις 11.00 π.μ. με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν θα έχει ως μοναδικό θέμα την υγειονομική κρίση. Είναι βέβαιο πως θα είναι εφ’ όλης της ύλης και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και σε όσα προηγήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε: αφενός στο Σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης και αφετέρου στα νέα μέτρα ενίσχυσης για τον κλάδο της εστίασης.

Το πώς θα κινηθεί ο πρωθυπουργός στην Βουλή φάνηκε ήδη από την ομιλία του την περασμένη Τετάρτη, όταν παρουσιάζοντας το Σχέδιο Ανάκαμψης είπε πως «το σχέδιο Ελλάδα 2.0» αποτελεί «ευκαιρία γόνιμου διαλόγου με όλους, ευκαιρία για τη δημιουργία ευρύτερων συναινέσεων, αποτελεί όμως και τελικά ένα μεγάλο στοίχημα που θα κάνει καλύτερη τη ζωή της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα».  

Είναι προφανές πως ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει στο εν λόγω θέμα το μίνιμουμ της συναίνεσης, καθώς το Σχέδιο ξεπερνά κατά πολύ μία κυβέρνηση και ένα κόμμα. Και με αυτό τον τρόπο βεβαίως να εγκλωβίσει πολιτικά τον πολιτικό του αντίπαλο. Στο δεύτερο κομμάτι που αναμένεται να αναφερθεί ο κ. Μητσοτάκης είναι στα μέτρα στήριξης που έχουν δοθεί όλους αυτούς τους 13 μήνες της πανδημίας, απαντώντας με αριθμούς στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως η κυβέρνηση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News