Πολιτική Τετάρτη 24/03/2021, 18:09
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live: Οι εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη – Στην Αθήνα ο Κάρολος

Live: Οι εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη – Στην Αθήνα ο Κάρολος

Στην Αθήνα κατέφθασε γύρω στις 5.30 το απόγευμα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Κάρολος, και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, προκειμένου να δώσουν το «παρών» στις επετειακές εκδηλώσεις για την Ελληνική Επανάσταση.

Το πριγκιπικό ζεύγος έγινε δεκτό από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκς. Εκεί θα τον υποδεχθεί, όπως και τους υπόλοιπους καλεσμένους, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσουν σύντομες ομιλίες από τον πρωθυπουργό, την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Το «παρών» θα δώσουν, επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρεσβευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας, Πατρίκ Μεζονάβ, η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου, Ζαν-Λυκ Μαρτινέζ.

Μετά τις ομιλίες, θα ακολουθήσει ξενάγηση των προσκεκλημένων στην Πινακοθήκη, τμηματικά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για την καταπολέμηση της πανδημίας. 

Οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 θα κορυφωθούν αύριο, Πέμπτη, με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News