Πολιτική Δευτέρα 31/05/2021, 14:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο α΄ κύμα χωρών που ενεργοποιούν το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το καλοκαίρι»

Φωτ. ΓτΠ

Στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid αναμένεται να ενταχθεί η Ελλάδα από αύριο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την ετοιμότητά της χώρας για «ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

«Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου μία ιδέα η οποία είχε πρώτα διατυπωθεί από την ελληνική κυβέρνηση πριν από κάποιους μήνες να γίνει αυτή τη στιγμή πράξη και η Ελλάδα να είναι στην πρώτη γραμμή αυτού του σημαντικού ψηφιακού εργαλείου» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

«Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι» πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα το «έντονο οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο» που – όπως είπε – έχουν τα υπό συζήτηση θέματα του υπουργικού συμβουλίου. «Καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή. Και γι’ αυτό σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα» ανέφερε, απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Έκανε στη συνέχεια ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα. Όπως παρατήρησε, πρόκειται για «ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία».

Δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων

Προανήγγειλε επίσης ότι «σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων». «Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα υπουργικά μας συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει» σημείωσε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News