Πολιτική Δευτέρα 17/05/2021, 12:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα – Θα είμαστε αυστηροί

«Καμπανάκι» Σ. Τσιόδρα για τα μεταλλαγμένα στελέχη - «Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή»

Κ. Μητσοτάκης: Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα – Θα είμαστε αυστηροί

Τήρηση των μέτρων τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας αυστηρούς ελέγχους ώστε να μην ανακοπεί η πορεία αποκλιμάκωσης της πανδημίας.

«Θέλω να εκφράσω από τη μία την ικανοποίησή μου και τη χαρά μου για το γεγονός ότι από την Παρασκευή που μας πέρασε απελευθερώθηκαν οι μετακινήσεις και προσθέσαμε βαθμούς ελευθερίας ως προς την οικονομική και την κοινωνική ζωή. Από την άλλη να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας. Όπως σημείωσε, «βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ, καραδοκεί και το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στο βαθμό που θα θέλαμε, παρότι εμβολιάζουμε παραπάνω από 100.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα».

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέστησε «πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες» καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών. «Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα και καθώς θα φτάνουμε πια στον Ιούνιο και θα έρχονται πολλοί περισσότεροι επισκέπτες στη χώρα μας, τα επιδημιολογικά δεδομένα να είναι πολύ καλύτερα από ό,τι είναι και σήμερα ώστε να περάσουμε ένα καλοκαίρι πραγματικά ελεύθερο» τόνισε.

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης επισήμανε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Η επιδημια συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News