Πολιτική Κυριακή 25/04/2021, 20:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τα θύματα της πυρκαγιάς σε νοσοκομείο της Βαγδάτης

ΥΠΕΞ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τα θύματα της πυρκαγιάς σε νοσοκομείο της Βαγδάτης

«Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα της χθεσινής πυρκαγιάς σε νοσοκομείο της Βαγδάτης και με όσους επλήγησαν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, τον λαό και την κυβέρνηση του Ιράκ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Σημειώνεται ότι η λίστα των θυμάτων της τραγωδίας που έλαβε χώρα τη νύχτα του Σαββάτου μακραίνει συνεχώς και ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 82 νεκρούς από την πυρκαγιά.

Ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καζίμι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα. Όπως είπε τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν «σε λιγότερες από 24 ώρες».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από φιάλες οξυγόνου που ήταν αποθηκευμένες χωρίς να τηρούνται οι όροι ασφαλείας στο νοσοκομείο Ιμπν αλ Χάτιμπ της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόσφερε βοήθεια στο Ιράκ και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον βρίσκεται σε επικοινωνία με την ιρακινή κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News