Κόσμος Κυριακή 25/04/2021, 17:12
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια στο Ιράκ μετά την πυρκαγιά στο νοσοκομείο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν βοήθεια στο Ιράκ μετά την πυρκαγιά στο νοσοκομείο

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν πρόσφερε βοήθεια στο Ιράκ, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο της Βαγδάτης, όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid

Η Ουάσιγκτον είναι σε επικοινωνία με την ιρακινή κυβέρνηση και προσέφερε τη βοήθειά της, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Σημειώνεται πως η λίστα των θυμάτων της τραγωδίας που έλαβε χώρα στο νοσοκομείο της Βαγδάτης, μακραίνει συνεχώς.

Ο νεότερος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για τουλάχιστον 82 νεκρούς από την πυρκαγιά. Ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καζίμι κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα. Όπως είπε τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν «σε λιγότερες από 24 ώρες».

Ο επικεφαλής υγείας του ανατολικού τομέα της Βαγδάτης, ο διοικητής του νοσοκομείου και ο διευθυντής ασφαλείας και συντήρησης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μετά την τραγωδία το hashtag «Παραίτηση του υπουργού Υγείας» ήταν πρώτο στο Twitter στο Ιράκ, καθώς οι πολίτες της χώρας είναι εξοργισμένοι από το τραγικό περιστατικό.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από φιάλες οξυγόνου που ήταν αποθηκευμένες χωρίς να τηρούνται οι όροι ασφαλείας στο νοσοκομείο Ιμπν αλ Χάτιμπ της Βαγδάτης, όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές. 

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News