Πολιτική Τετάρτη 7/04/2021, 15:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Δ.: Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης ζητάει και τα ρέστα

Φωτ. Intime

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αιχμή το υπόμνημα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις με την επερχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στην Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισημαίνει η Ν.Δ. «στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δισ. και στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δισ.». «Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δισ. κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δισ. Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δισ. Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015 το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η Ν.Δ. προσθέτει ότι «η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία». «Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες» καταλήγει.

Money Review