Πολιτική Κυριακή 28/03/2021, 22:42
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Τριάντα εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για τα self test

Φωτ. Reuters

O διαγωνισμός για την προμήθεια των συσκευών αυτοδιάγνωσης (self test) για τον κορωνοϊό προσέλκυσε το ενδιαφέρον 30 εταιρειών που κατέθεσαν προσφορές, ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Η διαδικασία προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς καθώς οι φάκελοι είναι ήδη υπό την εξέταση των ειδικών.

Στη φάση κατάθεσης προσφορών για τα 10 εκ. self tests και ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση ενδιαφέροντος κατέθεσαν φακέλους οι κάτωθι 30 εταιρείες: Naturalis, Petroil, Μίγκος, Δίγκας, ENNOVATIVE, Bioplus, Dermis,  ΦΑΓΚΡΟΝ, ΑΝΤΙΣΕΛ, Helix, Biospeedia, Ramma Dental, Medhealth, Hygiene ONE, GMK Medical, Ξενοφών Γερμανός, Swiss Med, Medella, Asklipios Medical Group, URF Pharmaceutical, BIOSNA, Roche, QEFII, Πήγασος, MEEPMENT, BIOPROM, MARVIFARM, Anats, MedTrust και Anachem.

Η διαδικασία βρίσκεται στην φάση της Τεχνικής Αξιολόγησης των προφερόμενων τεστ από Επιτροπή που αποτελείται από τρεις καθηγητές από τρία διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις επόμενες ώρες, έτσι ώστε τη Δευτέρα να αποσταλεί ο φάκελος του διαγωνισμού στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News