Πολιτική Τετάρτη 24/03/2021, 19:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα logistics της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Η πανδημία δεν επηρέασε το έργο μας»

Γιάννα Αγγελοπούλου: Τα logistics της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Τη διαβεβαίωση ότι το εορταστικό πρόγραμμα του 1821 παρέμεινε ανεπηρέαστο από τη συγκυρία, χάρη στην επιστράτευση των τεχνολογικών μέτρων, έδωσε η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, μιλώντας στο επετειακό Ράδιο «Κ».

«Δεν υπάρχουν δύσκολες ερωτήσεις, υπάρχει έλλειψη απαντήσεων» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η κυρία Αγγελοπούλου, ενώ ερωτηθείσα για το αν υπάρχει χώρος για γιορτές εν μέσω πανδημίας, ανέφερε ότι είναι η στιγμή για τον καθένα να θυμηθεί και να κρατήσει στο μυαλό του κάποια από αυτά που θα γίνουν, με συμβολικό τρόπο και ως αναμνηστικά. 

Υπογράμμισε μάλιστα, το μέγεθος της ευθύνης που ανέλαβε η Επιτροπή, προκειμένου οι φετινοί εορτασμοί να αποτελέσουν ένα έτοιμο δείγμα γραφής για το πώς θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, σ’ αυτή την εμβληματική χρονιά. 

Όπως εξήγησε, όταν θεσπίστηκε για πρώτη φορά η Επιτροπή πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, το μεγάλο θέμα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ήταν το γεγονός ότι η Ελλάδα έβγαινε από μια δεκαετία κρίσης, και για αυτό τον λόγο –όπως ανέφερε– ελήφθη η απόφαση να μην ζητηθούν πόροι από το κράτος. 

Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η στρατηγική της Επιτροπής αποτελούταν από τέσσερις άξονες: 

1) Την απόδοση φόρου τιμής στην Επανάσταση του 1821

2) Τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τα 200 έτη που μεσολάβησαν

3) Οι ίδιοι οι άνθρωποι που ενεπλάκησαν και 

4) Η αξιοποίηση της φετινής χρονιάς προκειμένου να διαφυλαχθεί κάτι ως παρακαταθήκη από την επέτειο.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ζητήθηκε απ’ όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στον εορτασμός της επετείου.

Μιλώντας για τα λάθη του 2004 και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχτηκε το εγχείρημα του «2021», τόνισε ότι τα παθήματα ευτυχώς γίνονται μαθήματα, ενώ πρόσθεσε ότι η επαφή που είχε με τον κόσμο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τις επετειακές εκδηλώσεις, χαρακτηριζόταν από ζεστασιά και δεν αντανακλούσε όσα της καταλογίζονται σχετικά με την περίοδο των Αγώνων. 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News