Κοινωνία Τετάρτη 24/03/2021, 14:22
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

25η Μαρτίου: Η Αθήνα στα «γαλανόλευκα»

 Φωτ. Δήμος Αθηναίων

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας έχει «ντυθεί» η Αθήνα, οικοδέσποινα των κεντρικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. 

25i-martioy-i-athina-sta-galanoleyka0

Στο Σύνταγμα, στην πλατεία με τον υψηλότερο συμβολισμό για την πόλη και τη χώρα, 5.000 λουλούδια και πράσινο σχηματίζουν την ελληνική σημαία σε επιφάνεια 144 τ.μ. 

25i-martioy-i-athina-sta-galanoleyka1

Η σύνθεση, που δημιούργησαν οι γεωπόνοι και οι τεχνικοί του δήμου Αθηναίων, περιστοιχίζεται από ειδικά φωτιζόμενες εξέδρες με 200 σημαίες, μία για κάθε έτος μετά την επανάσταση, που συμβολίζουν τους αγώνες και την πορεία του έθνους στο χρόνο και την παγκόσμια ιστορία μέχρι σήμερα.

25i-martioy-i-athina-sta-galanoleyka2

Τους κεντρικούς δρόμους της πόλης κοσμούν 800 σημαίες και 400 θυρεοί, ντύνοντας στα γαλανόλευκα ολόκληρη τη διαδρομή τους, ενώ, και στις επτά δημοτικές κοινότητες, πλατείες, παρτέρια και πάρκα, αποκτούν περισσότερο χρώμα από λουλούδια και φυτά.

25i-martioy-i-athina-sta-galanoleyka3

Στα χρώματα της ελληνικής σημαίας φωτίζονται και τα σιντριβάνια της πόλης που πολύ πρόσφατα ανακατασκευάστηκαν ή ανακαινίστηκαν.

25i-martioy-i-athina-sta-galanoleyka4

Το ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου της Αθήνας, με ένα 3D mapping, τυλίγεται από την ελληνική σημαία και φωτίζεται από τη λάμψη των χρωμάτων της.

Money Review