ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι – Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή

Προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι – Τι θα πει ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή

Στην εθνική αντιπροσωπεία μεταφέρεται αύριο η πολιτική αντιπαράθεση για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να κινηθεί σε τρεις άξονες.

  • Ο πρώτος θα αφορά την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να διασφαλιστεί η κοινωνική ηρεμία. Στην κυβέρνηση ανησυχούν και είναι λογικό, μήπως ο φαύλος κύκλος της βίας συνεχιστεί και θεωρούν κομβικής σημασίας να πέσουν οι τόνοι.
  • Ο δεύτερος άξονας αφορά τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ένταση. Στο Μαξίμου θεωρούν πως η αξιωματική αντιπολίτευση τροφοδοτεί και υποθάλπτει τις κινητοποιήσεις όπως φαίνεται και δηλώσεις στελεχών της, επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να ξεφύγει από πολιτικά αδιέξοδα. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει ευθέως τις συγκεντρώσεις σε μία περίοδο μάλιστα που η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό κύμα πανδημίας και τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο.
  • Ο τρίτος άξονας θα αφορά τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί η εικόνα της περασμένης Κυριακής. Φαινόμενα αστυνομικής βίας θα καταγγέλονται στον Συνήγορο του Πολίτη που θα αντικαταστήσει επισήμως την άτυπη δουλειά που έκανε μέχρι τώρα η Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στην εκπαίδευση των αστυνομικών, ώστε όταν να μην βγαίνουν στον δρόμο χωρίς επαρκή εκπαίδευση και τέλος στον οπλισμό τους όπου αναμένεται να προστεθεί κάμερα ώστε σε περιστατικά βίας να μπορεί άμεσα να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News