Πολιτική Τρίτη 9/03/2021, 12:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνυτήρια αναφορά Χρ. Σπίρτζη για τα γεγονότα στη Ν. Σμύρνη

Φωτ. Intime

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για την απρόκλητη βία ενάντια σε πολίτες στη Νέα Σμύρνη» κατέθεσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδιος για την Προστασία του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης ζητεί «η διερεύνηση των έκνομων πράξεων, να μην περιοριστεί μόνο στους φυσικούς αυτουργούς, αλλά να υπάρξει ενδελεχής διερεύνηση και για τους ηθικούς αυτουργούς, για όσους δηλαδή έδωσαν γραπτές ή προφορικές εντολές και που υποστήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο τις πράξεις βίας κατά των πολιτών».

«Με εντολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και προσκόμισα υλικό για τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς, τα ντροπιαστικά και προκλητικά για τη δημοκρατία μας, γεγονότα, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών» δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε, «από το υλικό προκύπτει η τέλεση αδικημάτων όπως της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, του βασανισμού συλληφθέντος και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας».

«Τα γεγονότα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της παράνομης συμπεριφοράς μεμονωμένων αστυνομικών. Αντιθέτως προκύπτει συγκροτημένη δομή και λειτουργία με σκοπό την κρατική βία και καταστολή» πρόσθεσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News