Πολιτική Δευτέρα 13/05/2024, 15:11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Πολιτικά και ηθικά έκθετη η αντιπολίτευση για τη φερόμενη διάρρηξη

ΥΠΕΣ: Πολιτικά και ηθικά έκθετη η αντιπολίτευση για τη φερόμενη διάρρηξη

Βολές προς την αντιπολίτευση εξαπέλυσε το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το οποίο, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει πως το πόρισμα «αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ

«Σε συνέχεια του πορίσματος που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με το οποίο δεν προκύπτει καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου επισημαίνει τα εξής:

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας ότι δεν υπήρξε απολύτως καμία διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών, αφήνει πολιτικά και ηθικά έκθετους όλους όσοι, χωρίς να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών των αρμόδιων αρχών, έσπευσαν να μιλήσουν για παραβίαση συστημάτων και κλοπή σημαντικών εγγράφων, ζητώντας ακόμα και την παραίτηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Το ΥΠΕΣ είχε εξαρχής μιλήσει για «φερόμενη» διάρρηξη, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών των αρμόδιων αρχών και ενώ τα πρώτα πορίσματα ερευνών του ίδιου του Υπουργείου Εσωτερικών δεν είχαν δείξει οποιοδήποτε στοιχείο παρείσφρησης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου. Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ προκύπτει εν τέλει ότι «ουδέποτε πραγματοποιήθηκε διάρρηξη σε γραφείο του Υπουργείου Εσωτερικών ή παραβίαση σε αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών».

Αναμένουμε από τους κυρίους Κασσελάκη, Ανδρουλάκη, Κατρίνη και τις κυρίες Πούλου και Λιακούλη, να ανακαλέσουν γιατί προσπάθησαν να εργαλειοποιήσουν ευαίσθητα θέματα για κομματικά οφέλη δίχως καν να περιμένουν τα πορίσματα των αρμόδιων αρχών και γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τις εκλογικές διαδικασίες που εδώ και 50 χρόνια διεξάγονται με άψογο τρόπο στη χώρα μας».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΕΛ.ΑΣ.: Δεν υπήρξε διάρρηξη σε γραφείο του υπουργείου Εσωτερικών

ΥΠΕΣ: Ψευδές ότι επεστράφη το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

Λιβάνιος: Διενεργούνται τρεις έρευνες για τη διαρροή των e-mails αποδήμων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News