Πολιτική Τετάρτη 24/04/2024, 14:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ΓΑΔΑ ο Κ. Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου

Στη ΓΑΔΑ ο Κ. Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό του Β. Γραμμένου

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών (και νυν ανεξάρτητο) Κωνσταντίνο Φλώρο σημειώθηκε στη Βουλή, όταν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από τη φρουρά της Βουλής και οδηγείται με τη διαδικασία του αυτοφώρου στη ΓΑΔΑ, καθώς, όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Πώς έγινε το επεισόδιο

Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της άρσης ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμηση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίου ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει τον λόγο στην Ολομέλεια, ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας σε αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην Ολομέλεια υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Φλώρο και τον κ. Γραμμένο:

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φλώρος αντέδρασε φωνάζοντας στον κ. Χήτα ότι «αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές», ο κ. Γραμμένος απάντησε «βούλωσέ το εσύ, σκουπίδι», ενώ συνέχισε με άλλους βαρείς χαρακτηρισμούς.

Οταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια. ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα.

Ο Βασίλη Γραμμένος μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Πάντως η Ελληνική Λύση απορρίπτει τις εν λόγω πληροφορίες, κάνοντας λόγο για «ευφάνταστο δήθεν διάλογο». «Τον εν λόγω διάλογο έδωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος –για κακούργημα πλέον– αλλά και κάποιοι “καλοθελητές”, που επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελληνική Λύση, επινοώντας τον, ως γραμμή υπεράσπισης», σημειώνει μεταξύ άλλων.  

15ήμερη αποβολή και αίτημα για άρση ασυλίας

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ζήτησε την ανώτερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, δηλαδή την αποβολή του Κωνσταντίνου Φλώρου από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

«Ο Κανονισμός της Βουλής δεν προβλέπει την κτηνώδη συμπεριφορά για αυτό είναι επιεικής. Το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω είναι να τον απομακρύνω με τη φρουρά για 15 μέρες από τις εργασίες του Σώματος. Χάδι έναντι της χυδαιότητας», είπε ο κ. Τασούλας τονίζοντας ότι θα υπάρξει άρση ασυλίας και θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλο, ο οποίος είχε ανέλθει στο βήμα, ο κ. Τασούλας είπε: «Κύριε πρόεδρε, ζητώ συγγνώμη ως πρόεδρος της Βουλής γι’ αυτό το περιστατικό. Αισθάνομαι ότι αφορά κι εμένα. Έγινε πριν από λίγο εδώ, έξω από την ολομέλεια. Θα φροντίσουμε ώστε οι συνέπειες αυτής της πράξης να είναι όσο το δυνατόν πιο βαριές», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News