Πολιτική Τρίτη 16/01/2024, 13:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Ο Δημήτρης Μάλλιος, έως σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του Λάζαρου Μαυρόπουλου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, το μεσημέρι της Τρίτης. 

Αλλαγή ηγεσίας δρομολογείται και στην Πυροσβεστική, καθώς αρχηγός αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), στη θέση του Γιώργου Πουρναρά.

Όπως έγραφε σήμερα η «Κ», μόλις τρία εικοσιτετράωρα μετά την εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη, ενός από τα πλέον ηχηρά ονόματα της λεγόμενης «νύχτας», η κυβέρνηση επέλεξε να επισπεύσει τις τακτικές κρίσεις στο Σώμα, θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράει σε άμεσες, ριζικές αλλαγές με στόχο να βελτιώσει το ταχύτερο δυνατόν τις επιχειρησιακές επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, η έναρξη των τακτικών κρίσεων σηματοδοτεί και μια σειρά μετακινήσεων – τοποθετήσεων αξιωματικών στο τιμόνι επιχειρησιακών μονάδων, με τον κ. Χρυσοχοΐδη σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες του να έχει εκπέμψει μήνυμα αλλαγών εκ βάθρων.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News