Πολιτική Πέμπτη 28/03/2024, 13:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού

Π. Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η αύξηση του κατώτατου μισθού

«Αύριο στις 11 θα συνεδριάσει το υπουργικό Συμβούλιο. Τότε θα ανακοινωθεί και η αύξηση του κατώτατου μισθού», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης άσκησε, ταυτόχρονα, δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και σχολίασε αιχμηρά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά που παρέπεμπαν, σύμφωνα με την πλευρά της κυβέρνησης, σε προσυνεννόηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν την πρόταση δυσπιστίας. 

Ερωτηθείς για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Πρόκειται για άλλο ένα πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση. Αν έχουν κάτι συγκεκριμένο να πουν, να συντάξουν το αντίστοιχο κατηγορητήριο. Δεν το κάνουν, δεν το έχουν κάνει τόσες και τόσες φορές». 

Οσον αφορά τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί προσυνεννόησης των κομμάτων αντιπολίτευσης, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Μέχρι χτες νομίζαμε ότι τα κομμάτια του παζλ ήταν δύο: το πρωτοσέλιδο του “Βήματος” και η πρόταση δυσπιστίας του πρόθυμου κ. Ανδρουλάκη. Το τρίτο κομμάτι το αποκάλυψε ο κ. Παππάς και είναι η προσυνεννόηση. Η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει και αύξηση δυναμικής αυτών των δυνάμεων». 

Σε σχέση με τη χθεσινή φράση του κ. Φλωρίδη ότι «είναι για τα μπάζα όσοι μιλούν για μπάζωμα» στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως ο χαρακτηρισμός αυτός αφορά τις πολιτικές δυνάμεις που «φτιάχνουν πολιτικό αφήγημα πάνω στον πόνο των ανθρώπων», όπως είπε. «Στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους και τους ευαίσθητους και στο παρασκήνιο φαίνεται ο αληθινός τους εαυτός: διαπραγματεύσεις, παρασκήνιο, παιχνίδια εξουσίας» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. «Από τον Παππά 13-0, έχουμε τον Παππά 2.0», είπε χαρακτηριστικά για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας πως ο πρώην υπουργός είπε διαφορετικά πράγματα σήμερα και διαφορετικά χτες. 

«Ο υπ. Δικαιοσύνης έχει καθήκον να προστατεύσει την έρευνα της Δικαιοσύνης. Σε μια εν εξελίξει έρευνα, το να βγαίνεις και να λες “έγινε μπάζωμα για συγκάλυψη” είναι επικίνδυνο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπιζόμενος τη δήλωση του υπ. Δικαιοσύνης. 

«Δεν θα επιτρέψουμε κανένας να αμφισβητεί και να υπονομεύει το πολίτευμα», τόνισε στη συνέχεια κληθείς να πάρει θέση αναφορικά με δηλώσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περί ενδεχόμενης διαβλητότητας των εκλογών. 

«Είναι βαθιά συκοφαντικό αυτό που έγραψε η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ας προσέχουν αυτοί οι οποίοι πετάνε λάσπη στον ανεμιστήρα. Οταν στοχοποιούνται άνθρωποι ενδεχομένως κάποια στιγμή να υποστούν και τις συνέπειες των λόγων τους», απάντησε αρχικά ερωτηθείς αν υπάρχει συσχέτιση του ίδιου με την υπόθεση των emails της Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη «η υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται με τη Ν.Δ. ως κόμμα» ενώ κάλεσε «κάποιους που κατάπιαν καταδίκες για σοβαρά αδικήματα να συνέλθουν». 

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News