Πολιτική Τρίτη 12/01/2021, 10:43
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Πρόταση Κ. Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πρόταση Κ. Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τη «διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας των ατόμων που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού», προτείνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με επιστολή του προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως πρώτο είχε μεταδώσει το Politico.

Στην επιστολή του (την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, στα «σχετικά αρχεία»), ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει πως «είναι επείγον να υιοθετήσουμε μια κοινή αντίληψη για το πώς πρέπει να καταρτιστεί ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού έτσι ώστε να είναι αποδεκτό σε όλα τα κράτη-μέλη».

Επισημαίνει ακόμη πως η ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας είναι θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους. Όπως σημειώνει, ενώ η Ελλάδα «δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό ή προϋπόθεση για ταξίδια, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν». Αυτό, εκτιμά ο πρωθυπουργός, θα προσφέρει επίσης ένα κίνητρο για τους πολίτες ώστε να υποβληθούν σε εμβολιασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλείται τη «μακρά εμπειρία που έχουμε για την ανάπτυξη κοινού PLF (Φόρμα Εντοπισμού Επιβατών)», η οποία έδειξε ότι «είναι επείγουσα ανάγκη για κινητοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Για χώρες όπως η Ελλάδα, οι οποίες εξαρτώνται από τον τουρισμό, είναι πολύ σημαντικό αυτό το ζήτημα να επιλυθεί πριν από την καλοκαιρινή σεζόν», τονίζει ο πρωθυπουργός.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News