Πολιτική Σάββατο 2/01/2021, 14:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα η έναρξη εμβολιασμών σε υγειονομικούς και οίκους ευγηρίας

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα η έναρξη εμβολιασμών σε υγειονομικούς και οίκους ευγηρίας

Με αμείωτο ρυθμό και χωρίς καμία διακοπή συνεχίζονται στα εννέα νοσοκομεία της χώρας οι εμβολιασμοί κατά της νόσου Covid-19, με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να υπογραμμίζει ότι δεν δεν υφίσταται κανένα θέμα αναβολής ή ματαίωσης εμβολιασμών, με αφορμή σχετικούς ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, έως και σήμερα στις 12:00, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.001 εμβολιασμοί. Χθες Πρωτοχρονιά, έγιναν 264 και από το πρωί μέχρι τώρα, έχουν γίνει 344 εμβολιασμοί.

Όλα τα νοσοκομεία της χώρας μας έχουν προετοιμαστεί και ο μαζικός εμβολιασμός των υγειονομικών θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 20 Ιανουαρίου σε τρεις φάσεις, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός θα αυξάνεται σταδιακά και βάσει σχεδίου.

Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Θεμιστοκλέους προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις μετά τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για ακυρώσεις προγραμματισμένων εμβολιασμών. «Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση, καλώντας το υπουργείο Υγείας να δώσει απάντηση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News