Πολιτική Παρασκευή 8/01/2021, 11:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Αύξηση εμβολιασμών από 5.000 σε 8.000 ημερησίως

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 27.000 πολίτες

Φωτ. Intime

Περίπου στις 8.000, από τις 5.000 ημερησίως, θα αυξηθούν εμβολιασμοί, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Αναπτύσσονται στα νοσοκομεία μας 223 εμβολιαστικές γραμμές. Η καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμού θα αυξηθεί από τις 5.000 ημερησίως περίπου στις 8.000, ενδεχομένως και λίγο παραπάνω» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε «ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, με ασφάλεια, με διαφάνεια και το κυριότερο χωρίς λάθη έως σήμερα. Από την πρώτη στιγμή είχαμε συμφωνήσει, ότι οι αρχές του σχεδιασμού μας είναι τρεις: Ασφάλεια στην ανάπτυξη των εμβολιαστικών δομών και διαδικασιών, πλήρης διαφάνεια και λογοδοσία ως προς τους διενεργούμενους εμβολιασμούς και τις ομάδες προτεραιότητας και στη συνέχεια ταχύτητα».

Χθες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης πραγματοποιήθηκαν 5.538 εμβολιασμοί και συνολικά ως αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί σχεδόν 27.000 πολίτες.

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 85 ετών

Τόνισε ακόμη ότι από την προσεχή Δευτέρα 11/1 ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα των ραντεβού για τους πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 85 ετών και άνω. Όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός, όσοι εξ αυτών είναι ήδη γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, θα λάβουν ένα sms με το προτεινόμενο ραντεβού. Οι υπόλοιποι ή προφανώς οι συγγενείς τους που θα τους βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία, έχουν τρεις τρόπους για να κλείσουν το ραντεβού τους από τις 20 του μήνα και μετά. Είτε να επισκεφθούν την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους, είτε να πάνε στο ΚΕΠ της γειτονιάς τους, στο πιο κοντινό τους ΚΕΠ.

Υπενθύμισε παράλληλα πως «η προτεραιότητα την οποία είχε καθορίσει η επιτροπή εμβολιασμών ήταν σαφής: εμβολιασμός υγειονομικών σε δημόσια και σε ιδιωτικά νοσοκομεία και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων». Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, στις 4/1 μπήκαν στο πρόγραμμα άλλα 51 νοσοκομεία, σήμερα προστίθενται ακόμη 55 νοσοκομεία και στις 11/1 θα προστεθούν τα τελευταία 19 νοσοκομεία στη νησιωτική Ελλάδα.

Επισημαίνοντας παράλληλα τη βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στη διαφάνεια και στη λογοδοσία ανέφερε πως στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr αναρτώνται καθημερινά λίγο πριν τις 18:00 οι εμβολιασμοί που έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο της επικρατείας και σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. «Είναι μία διαδικασία -θέλω να το τονίσω- η οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένη από τις υπερσύγχρονες αποθήκες έως τα κέντρα εμβολιασμού, ώστε να διασφαλίζεται ο αναγκαίος έλεγχος σε κάθε κρίκο της αλυσίδας και η άμεση παρέμβαση όπου χρειάζεται» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News