Πολιτική Τρίτη 28/02/2023, 14:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Την Παρασκευή οι απαντήσεις για εκλογές και κατώτατο μισθό

Οικονόμου: Την Παρασκευή οι απαντήσεις για εκλογές και κατώτατο μισθό

Στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής παρέπεμψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις απαντήσεις στα ερωτήματα για το αν το επερχόμενο υπουργικό συμβούλιο θα είναι το τελευταίο πριν την προκήρυξη των εκλογών, για το πόσες ενημερώσεις αναμένεται να πραγματοποιήσει ο ίδιος και για το ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού. Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς πρότειναν αύξηση στον κατώτατο μισθό από 4%-15,2%. 

Ειδικότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στο υπουργικό της Παρασκευής θα δοθούν οι απαντήσεις για όλα τα παραπάνω ερωτήματα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα Πολάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο πολακισμός και ο συριζαϊσμός είναι δύο βασικά συστατικά της ταυτότητας του κ. Τσίπρα». 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Οικονόμου επανέλαβε για το ζήτημα του κ. Πολάκη ότι θεωρεί αυτονόητη τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σύρεται σήμερα αναγκαστικά στη διαγραφή του κ. Πολάκη, αυτό είναι αυτονόητο. Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Ο κ. Πολάκης δεν είναι απλώς ένα πρόσωπο που ξέφυγε. Ο κ. Πολάκης είναι ο βασικός εκφραστής της πολιτικής, της ιδεολογίας, της ταυτότητας αυτού που κόμισε ο κ. Τσίπρας στον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική ζωή της χώρας από το 2011 και μετά. Ο πολακισμός, ο συριζαϊσμός είναι δύο βασικά συστατικά της ταυτότητας του κ. Τσίπρα, της παρουσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή της χώρας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι ο πολακισμός είναι το μεδούλι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέσα στο σώμα του κ. Πολάκη υπάρχει το πνεύμα του κ. Τσίπρα» σημείωσε.

«Τι έχουμε δει; ότι στην ουσία πιστεύουν ότι οι δικαστές είναι «πιασμένοι», αυτά λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα λέει μόνο ο κ. Πολάκης. Αν είναι να περάσουμε στο συμβούλιο δεοντολογίας τον κ. Πολάκη γιατί δεν περνάνε και τον κ. Αθανασίου; Νομίζω σε ένα τηλεοπτικό κανάλι κάπως έτσι τα είπε» σημείωσε.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον λαό να επιβάλει δικαιοσύνη στη δικαιοσύνη. Δεν έχουμε λαοκρατία, έχουμε δημοκρατία, κράτος δικαίου, ευρωπαϊκού τύπου, έχουμε συντεταγμένα όργανα στην πολιτεία. Πολάκης και Τσίπρας είναι ακριβώς η ίδια αντίληψη σε ότι αφορά την θεσμική λειτουργία, τη λειτουργία της πολιτικής και της δημοκρατίας. Είναι η εμπειρία όλης της ιστορικής πορείας του κ. Τσίπρα από το 2011 μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για το ζήτημα της κ. Σοφία Νικολάου, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι όλα τα στοιχεία που αφορούν την συγκεκριμένη υπόθεση σταθμίζονται και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, η οποία δεν θα αργήσει, θα υπάρξει και η απάντηση στο θέμα αυτό. «Σταθμίζονται όλα τα στοιχεία. Το μόνο που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι αν υπήρχε πιθανότητα στελέχους της ΝΔ να έχει καταδικαστεί με ομόφωνη, αμετάκλητη απόφαση δικαστηρίου δεν θα υπήρχε καν συζήτηση αν θα ήταν μέλος της ΝΔ ή υποψήφιος στις εκλογές» είπε.

Σε ερώτηση για τα δάνεια του κ. Πηλαδάκη και τους πλειστηριασμούς ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο το οποίο και ουσιαστικά και συμβολικά εκφράζει και την άποψη της κυβέρνησης ότι θα πρέπει να εξαντλούνται όλες οι δυνατότητες συνεννόησης των οφειλετών με τις τράπεζες και τους φορείς στους οποίους οφείλουν χρήματα για να μην φτάνουμε σε αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέσα από το πλαίσιο που έχει διαμορφώσει είναι να μην φθάνουμε στο να εκπλειστηριάζονται ακίνητα και κυρίως η πρώτη κατοικία».

«Σε ότι αφορά τις ρυθμίσεις του δανείου του κ. Πηλαδάκη, δεν ξέρω το πλαίσιο μέσα από το οποίο έγιναν, είτε το κούρεμα, είτε οι ρυθμίσεις, είτε όλη η διαδικασία που οδήγησε σε αυτά που λέει η εφημερίδα σας. Είναι αρμόδιοι αυτοί που τα έκαναν να έχουν λάβει υπόψη τους όλα τα μέτρα για να μην υπάρχει ζημιά του δημοσίου ή οτιδήποτε άλλο» συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Στην τελική ευθεία ο κατώτατος μισθός – Γενναία αύξηση αλλά χωρίς μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Αντίστροφη μέτρηση για τον κατώτατο μισθό – Στις 3 Μαρτίου τα αποκαλυπτήρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News