ΑΠΟΨΕΙΣ

Βοήθεια! Eνα ψυχίατρο!

Βοήθεια! Eνα ψυχίατρο!

Στις 28 Ιουνίου 2022, ώρα 17.00 οδηγούσα ακούγοντας το ραδιόφωνο του ΣKAΪ, όταν κόντεψα να τρακάρω.

Μη σας κρατώ σε αγωνία. Ακουσα, λοιπόν, από το ραδιόφωνο ότι το εφετείο της Λαμίας έδωσε χάρη στον Κορκονέα, λόγω προτεραίου σύννομου βίου, για το υπόλοιπο της ποινής του και μπορεί να αποφυλακιστεί. Ως εδώ τίποτα το συνταρακτικό. Μια δικαστική απόφαση που μπορεί κάποιος να συμφωνεί είτε να μη συμφωνεί. Στο κάτω κάτω δεν είναι και η πρώτη απόφαση της Δικαιοσύνης με την οποία συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Εκεί όμως που κόντεψα να τρακάρω ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Σύριζα για το θέμα. Τι μας είπε ο κ. Ηλιόπουλος με το γλαρό βλέμμα. Σε ανάρτησή του αμέσως μετά την απόφαση μας λέει: «Με μία οριακή απόφαση, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το Εφετείο Λαμίας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, στον δολοφόνο Ε. Κορκονέα.

Υπάρχει κάτι βαθιά άδικο σε αυτή την απόφαση. Στο να αναγνωρίζεις “πρότερο σύννομο βίο” σε έναν άνθρωπο που η πολιτεία του έχει εμπιστευτεί την ευθύνη να οπλοφορεί και αυτός επιλέγει να σημαδέψει σε ευθεία βολή και να πυροβολήσει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήρθε τη στιγμή που ξεκινούσε η οικονομική κρίση. Ηταν ένα μήνυμα κινδύνου για μια ολόκληρη γενιά που το κατανόησε και βγήκε μαζικά στους δρόμους σε ολόκληρη την χώρα.

Η σημερινή απόφαση δείχνει ξανά ότι για κάποιους αυτή η γενιά συνεχίζει να θεωρείται αναλώσιμη, συνεχίζει να μην έχει μέλλον.

Για άλλη μια φορά όμως το μέλλον θα κερδηθεί μέσα από την δημοκρατία τη συμμετοχή και τους αγώνες.

Για να νικήσει η ζωή!».

Αυτός ο ίδιος άνθρωπος που μας είπε όλα αυτά για τον Κορκονέα και για τη γενιά που κατέκαψε τη χώρα, στις 9 Ιουλίου 2022 ανάρτησε στο FB τα εξής: «Το αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη (σημ. αυτός είναι ο καταδικασμένος “τοξοβόλος”) είναι δίκαιο – Η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Ο Γιάννης Μιχαηλίδης διεκδικεί με το τελευταίο μέσο που έχει, τη ζωή του, τα δικαιώματά του. Βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 23 Μαΐου. Η απορριπτική απόφαση ως προς το αίτημά του για υφ’ όρον απόλυση, παρά το γεγονός ότι πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μόνο ως εκδικητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Κάθε μέρα που περνάει προσθέτει μη ανατρέψιμες βλάβες στον ήδη καταπονημένο οργανισμό του. Οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ακούσουν το δίκαιο αίτημά του. Δεν πρέπει να υπάρξει νεκρός απεργός πείνας». Είμαι απολύτως βέβαιος ότι τώρα καταλαβαίνετε πλήρως τον τίτλο του σημερινού κειμένου.

Αυτά τα λέει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που θέλει να κυβερνήσει τον τόπο. Ελευθερία λόγου έχουμε και δικαίωμά του είναι να λέει ό,τι θέλει. Δεν υπάρχουν δασμοί στην ανοησία. Ο Κορκονέας λοιπόν δεν πρέπει να αποφυλακιστεί γιατί σκότωσε ένα 15χρονο παιδί. Ναι, αλλά τότε γιατί αυτό το κόμμα της παλαβής αριστεράς ζητεί μονίμως την ευνοϊκή μεταχείριση καταδικασμένων αριστερών όπως ο «τοξοβόλος» και ο Κουφοντίνας, ο οποίος σκότωσε εν ψυχρώ 11 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και έναν 20χρονο, τον Θάνο Αξαρλιάν, γιατί (ο Κουφοντίνας) βιαζόταν να πάει διακοπές;

Θα σας θυμίσω τι έγραφαν 15 στελέχη του Σύριζα για τον Κουφοντίνα, για να διαπιστώσετε το μέγεθος της υποκρισίας και της μεροληψίας που υπάρχει σε αυτό το κόμμα. Δεκαπέντε επώνυμα στελέχη του Σύριζα, εγκαλούν την πολιτεία με την ακόλουθη δήλωση: «Οταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και σε μια σειρά άλλες, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο “διορθώνει” τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. “Δικάζει” εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία… […].

Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει τον νόμο για κάθε κρατούμενο ανεξάρτητα αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση.

Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται…».

Αυτοί οι άνθρωποι με τα αρρωστημένα μυαλά θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Προ παντός δεν αγαπάνε την πατρίδα μας. Εχουν άλλες προτεραιότητες. Δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία να ταυτίζονται με την καταστροφική τρομοκρατία. Και αφού θίξαμε αυτό το θέμα,

θέλω να βάλω ένα καυτό ερώτημα. Ο Κουφοντίνας και η παρέα του υποτίθεται ότι ήθελαν να εκδικηθούν τη χούντα και τους Αμερικανούς. Γιατί σκότωσαν τον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος ήταν ο υπέρμαχος της Εθνικής Συμφιλίωσης; Βλέπετε, λοιπόν, πώς καταρρέει το ψευτο-αφήγημά τους; Η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη αναδεικνύει ότι τα κίνητρά τους ήταν ποταπά και πιθανότατα υποβολιμαία. Δεν αποκλείεται να εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου.

Και έτσι φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα. Γιατί ο Σύριζα εξακολουθεί να υποστηρίζει τους τρομοκράτες; Γιατί είναι στη φύση του. Οταν ο αρχηγός του κόμματος ισχυρίζεται στη Βουλή για τις μολότωφ ότι: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ; Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;», τότε τι περιμένετε; Πραγματικά απορώ με το ποσοστό που εμφανίζεται να στηρίζει τον Σύριζα σήμερα. Είναι περίπου ίδιο με αυτούς που πιστεύουν ότι μας ψεκάζουν, με τους αντιεμβολιαστές και με όλα τα περιθωριακά κινήματα. Το 2015 δέχομαι ότι πολλοί πίστεψαν τις υποσχέσεις του «ότι θα καταργούσε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο» και τον ψήφισαν. Εξάλλου, του είχε ασφαλτοστρώσει τον δρόμο προς την εξουσία ο Σαμαράς, ο οποίος ισχυριζόταν ότι τα μνημόνια δεν ήταν απαραίτητα και ότι υπήρχαν άλλες λύσεις: Ζάππειο 1, 2 κ.ο.κ. Αυτός κατέληξε στα αζήτητα γιατί υποχρεώθηκε να «βγάλει» τα αντιμνημονιακά παντελόνια που υποτίθεται ότι φορούσε. Τώρα είναι η σειρά του Τσίπρα να πάει στα αζήτητα. Δοκιμάσθηκε το 2015 και βρέθηκε λιποβαρής. Οι επερχόμενες εκλογές του επιφυλάσσουν δύο μεγάλες ήττες. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πώς θα είναι ο Τσίπρας και ο Σύριζα μετά από 6 συνεχείς ήττες. Το πιθανότερο και το πλέον παραδοσιακό για την αριστερά σενάριο είναι η διάσπαση. Εδώ θα είμαστε να τα ξανακουβεντιάσουμε.

Ξαναγυρίζουμε όμως στο αρχικό θέμα. Ο Κορκονέας έκανε 11 χρόνια πραγματικής φυλακής και άλλα 5 χρόνια για τα μεροκάματα εντός φυλακής και τιμωρήθηκε για τον φόνο ενός παιδιού. Ο Σύριζα διά του εκπροσώπου και άλλων δικαιωματιστών, οι οποίοι για ένα περίεργο λόγο αναγνωρίζουν δικαιώματα μόνο σε αριστερούς και περιθωριακούς, διαμαρτύρονται για την αποφυλάκισή του. Ενα το κρατούμενο.

Ο Κουφοντίνας με 11 δολοφονίες μεταξύ των οποίων και ένα αθώο παιδί, ο Θάνος Αξαρλιάν, για τον οποίο ποτέ δεν έγινε καμία διαδήλωση, μπορεί να βγει από τη φυλακή σύμφωνα με τον Νόμο Παρασκευόπουλου (Σύριζα) ύστερα από 19 χρόνια φυλακής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν μεταμελήθηκε για τις πράξεις του, αλλά επιπλέον εξέδωσε και βιβλίο για να τις δικαιολογήσει.

Σε ποια πολιτισμένη χώρα θα μπορούσε να υπάρχει κόμμα που φιλοδοξεί να κυβερνήσει, το οποίο να καταδικάζει την απόφαση για την αποφυλάκιση του Κορκονέα και παράλληλα ζητά την ευνοϊκή μεταχείριση του κατά συρροή δολοφόνου; Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο επαναλαμβάνω: Βοήθεια, ένα ψυχίατρο. Το άκρον άωτον του θράσους είναι το γεγονός ότι ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε με τις ευνοϊκές διατάξεις του Νόμου Παρασκευόπουλου (Σύριζα) που ψηφίστηκε βιαστικά την 1η Ιουλίου 2019, ενώ είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές. Ηξεραν τι τους περιμένει και φρόντισαν να ελαφρύνουν τις πιθανές ποινές! Αν αναζητείτε σκάνδαλα, αυτό πώς σας φαίνεται; Και για να μην ξεχνιόμαστε: Θεέ μου από πού γλιτώσαμε!

* O κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων.

** Το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην Καθημερινή της Κυριακής. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News