ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Elon Musk: Πλέον κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ Guinness

Elon Musk: Πλέον κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ Guinness

Έναν ακόμη τίτλο μπορεί να προσθέσει στο βιογραφικό του ο Ελον Μασκ: Κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες. Αλλά δυστυχώς για κακό λόγο.

Το 2022 αποτέλεσε μία εξαιρετικά ταραχώδη χρονιά για τις εταιρείες τεχνολογίας με την κεφαλαιοποίηση της Tesla να υποχωρεί κάτω από τα 500 δισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2020. Ως αποτέλεσμα της ανησυχίας που επικράτησε στην αγορά λόγω του σεναρίου ύφεσης, αλλά και εξαιτίας της απότομης αύξησης των επιτοκίων, η περιουσία του τέως πλουσιότερου άνδρα του κόσμου, η οποία είναι στενά συνδεδεμένη με τη μετοχή της Tesla, συρρικνώθηκε κατά 182 δισ. δολάρια. Παράλληλα, μεγάλη δυσπιστία στους μετόχους της Tesla προκάλεσε και η επεισοδιακή εξαγορά του Twitter.

Σύμφωνα βέβαια με την Γκίνες «το ακριβές ποσό (της απώλειας του Μασκ) είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθευτεί», με ορισμένους να εκτιμούν ότι ξεπέρασε τα 200 δισ. δολάρια. Σε κάθε περίπτωση, ο Μασκ φαίνεται να ξεπερνά κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε κάνει ο Ιάπωνας επενδυτής Μασαγιόσι Σον το 2000.

Σημειώνεται ότι το 2022 υπήρξαν μεγάλα πλήγματα στις περιουσίες των Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι έχασαν συνολικά 660 δισ. δολάρια. Ενδεικτικά, ο Τζεφ Μπέζος έχασε 80 δισ. δολάρια, ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ 78 δισ. δολάρια.

Επίσης, λόγω της πτώσης κατά περίπου 65% της μετοχής της Tesla, ο Μασκ έχασε – ενδεχομένως για πάντα – τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο, τον οποίο πλέον κατέχει η οικογένεια Αρνό του οίκου μόδας LVMH. Στα τέλη του 2021 η περιουσία του Μασκ άγγιξε έως και τα 320 δισ. δολάρια, ωστόσο τώρα εκτιμάται ότι ανέρχεται περίπου στα 142,1 δισ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ούτε καν κοντά στην «επική» χρονιά που περίμενε η Tesla

Πώς οι δισεκατομμυριούχοι έχασαν 2 τρισ. δολάρια: Ο μεγάλος χαμένος και ο κερδισμένος του 2022

Η γυναίκα που φιλοξενεί τους πλούσιους και ισχυρούς στη Μύκονο αποκαλύπτει: Αυτό που θέλουν οι δισεκατομμυριούχοι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News