ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το λάθος του «Willy Wonka» που κόστισε 500.000 λίρες

Το λάθος του «Willy Wonka» που κόστισε 500.000 λίρες

Σχεδόν 500.000 λίρες από την τσέπη του υποχρεώθηκε να δώσει συνολικά ο διευθύνων σύμβουλος της σκοτσέζικης εταιρείας ποτών BrewDog σε όσους βρήκαν ένα «χρυσό» κουτάκι μπίρας. Ήταν αποτέλεσμα ενός «ανέντιμου και υποκριτικού» διαφημιστικού σποτ όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Τζέιμς Βατ εκ των υστέρων, εμπνευσμένου από τον Γουίλι Γουόνκα, στο πλαίσιο του οποίου διανεμήθηκαν 50 ξεχωριστά κουτάκια μπίρας.

Ο Βατ υποστήριξε πως πίστευε ότι τα κουτάκια ήταν κατασκευασμένα από ατόφιο χρυσάφι, τα οποία κατά την ύστερη εκτίμηση της ρυθμιστικής αρχής διαφημίσεων της Βρετανίας θα είχαν αξία περίπου 363.000 λιρών έκαστο. Τελικά όμως τα κουτάκια ήταν απλώς επιχρυσωμένα και κατά τον Βατ έχουν αξία 15.000 λιρών.

Τα προβλήματα άρχισαν να αναδύονται όταν οι πρώτοι νικητές εντόπισαν τα κουτάκια. Κάποιοι από αυτούς επικοινώνησαν με την αρμόδια αρχή διαφημίσεων της Βρετανίας διαμαρτυρόμενοι ότι ο ισχυρισμός για το «ατόφιο χρυσάφι» ήταν παραπλανητικός. Μετά από σχετική έρευνα προέκυψε ότι ο ισχυρισμός αυτός εμφανίστηκε σε τρία από τα 50 διαφημιστικά tweets.

«Αυτά τα τρία tweets αρκούσαν για να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Έγινε καταιγίδα στα media. Η ιστορία με το χρυσό κουτάκι έφτασε σε πρωτοσέλιδα. Η καμπάνια μετατράπηκε σε χάος, με επιθέσεις να έρχονται από κάθε μέτωπο. Έγινε αρκετά έντονο. Θα έπρεπε να είμαι πιο προσεκτικός», δήλωσε ο Βατ.

Τελικά, ο ίδιος επικοινώνησε και με τους πενήντα νικητές για να τους αποζημιώσει πλήρως σε μετρητά εάν δεν ήταν ευχαριστημένοι με το αρχικό έπαθλο που ήταν το ίδιο το επιχρυσωμένο κουτάκι και μετοχές αξίας 15.000 λιρών στην BrewDog. «Τελικά, έφτασε να μου κοστίζει περίπου 470.000 λίρες – αρκετά παραπάνω από μισθούς δυόμισι ετών», δήλωσε ο Βατ, ο οποίος τώρα κατέχει 40 επιχρυσωμένα κουτάκια μπίρας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η εταιρεία που μοίρασε μπόνους έως 50 μισθούς

Τόσο καιρό τρώτε τη σοκολάτα λάθος – Τι πρέπει να κάνετε

Τι πρέπει να τρώμε: Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη δίαιτα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News