ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Το κρουαζιερόπλοιο που έκανε «ποδαρικό» στο λιμάνι Πειραιά

Το κρουαζιερόπλοιο που έκανε «ποδαρικό» στο λιμάνι Πειραιά

Το κρουαζιερόπλοιο που έκανε «ποδαρικό» στο λιμάνι του Πειραιά για το 2023 ήταν το ίδιο που άνοιξε και πέρυσι τη σεζόν. Ο λόγος για το Viking Sky, της Viking Cruises, το οποίο φέρει σημαία Νορβηγίας και αναμένεται να πραγματοποιήσει 12 επιπλέον αφίξεις homeport φέτος στο λιμάνι του Πειραιά, με αύξηση δηλαδή της τάξη του 13% σε σχέση με πέρυσι. Επίσης, η πληρότητα αναμένεται να ξεπεράσει το 85%.

Το Viking Sky, για το οποίο πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση με ανταλλαγή τιμητικών πλακετών και με χριστουγεννιάτικα κεράσματα στους επιβάτες, διαφημίζει το μέγεθός του ως πλεονέκτημα. Πρόκειται για ένα σχετικά μικρό κρουαζιερόπλοιο με χωρητικότητα «μόνο» 930 επιβατών, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της Viking Cruises. Έτσι, μπορεί να αράξει σε μέρη όπου αδυνατούν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια.

Το κρουαζιερόπλοιο που έκανε «ποδαρικό» στο λιμάνι Πειραιά-1

Ειδικότερα, το Viking Sky έχει μήκος περίπου 227 μέτρων και πλάτος μικρότερο από 30 μέτρα. Είναι κατασκευασμένο το 2017 στα ναυπηγεία Fincantieri στην Ιταλία και έχει 14 καταστρώματα.

Ο Αναπληρωτής Δ/ντος Συμβούλου της ΟΛΠ Jin Beiyuan, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δυναμική πορεία της κρουαζιέρας στο Λιμάνι του Πειραιά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού της συστηματικής και στοχευμένης δουλειάς, των σημαντικών επενδύσεων και έργων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και προφανώς της σημαντικής θέσης της χώρας και του λιμένα.

Η συνέχιση της καλής πορείας του κλάδου της κρουαζιέρας, προσέθεσε, αποτελεί βασική επιδίωξη της ΟΛΠ, καθώς είναι μια win-win δραστηριότητα για όλα τα ενδιαφερόμενη μέρη, και κυρίως για την τοπική κοινωνία, τους παραλιμένιους δήμους, την Αττική, αλλά και τη χώρα εν γένει.

Ανάπτυξη της κρουαζιέρας στον Πειραιά

Ο Λιμένας Πειραιά διαθέτει 11 θέσεις για μεγάλα κρουαζιερόπλοια και αποτελεί σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας στη Μεσόγειο. Σημειώνεται, ότι το 2019, πριν δηλαδή από την πανδημία ο λιμένας ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας, ενώ το 2021 το λιμάνι εξυπηρέτησε και πάλι αξιοσημείωτο αριθμό κρουαζιερόπλοιων, συμβάλλοντας σημαντικά στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Η δυναμική του κλάδου φαίνεται να διατηρήθηκε και στους πρώτους μήνες του 2022, καθώς το 65% των κρουαζιερόπλοιων είχαν έδρα τους τον Πειραιά. Την ίδια περίοδο η συνολική ανάπτυξη των επιβατών της κρουαζιέρας κατέγραψε αύξηση άνω του 800% σε σχέση με το 2021. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου

Πόσο κοστίζει να μένεις μόνιμα σε κρουαζιερόπλοιο;

Πώς είναι ένα πλωτό Four Seasons: Το νέο σύνορο της πολυτέλειας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News