ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εν αναμονή πολέμου στην Ουκρανία

Εν αναμονή πολέμου στην Ουκρανία

Σε κατάσταση πολέμου παραμένουν Ουκρανία και Ρωσία, ενόσω η διπλωματική οδός φαίνεται ότι αποτυγχάνει να δώσει λύση στη διαμάχη των δύο χωρών, η οποία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι η ρωσική εισβολή στην ανατολική Ουκρανία μπορεί να λάβει χώρα ανά πάσα στιγμή. Είτε δια αέρος, είτε δια εδάφους.

Εν αναμονή πολέμου στην Ουκρανία-1

Από την πλευρά του, το Κίεβο κάνει το παν, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα έχει καταστροφικές συνήπειες για το ίδιο, λόγω της υπεροχής των ρωσικών στρατευμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ουκρανική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα άμεση συνάντηση με το Κρεμλίνο εντός των επόμενων 48 ωρών, προκειμένου η Μόσχα να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της.

Εν αναμονή πολέμου στην Ουκρανία-2

Επισήμως, βέβαια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαψεύδει ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι μία ανάσα από τα σύνορα έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 100.000 Ρώσοι στρατιώτες.

Δεκάδες χώρες, στο μεταξύ, έχουν καλέσει τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από την Ουκρανία, υπό τον κίνδυνο ενός άμεσου πολεμικού γεγονότος.

Εν αναμονή πολέμου στην Ουκρανία-3

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το πρακτορείο Reuters

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News