ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα

Σε θέση μάχη βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος ετοιμάζεται να υπερασπιστεί την εδαφική κυριαρχία της χώρας έναντι μιας πιθανής ρωσικής εισβολής στα ανατολικά. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, τα δεδομένα προμηνύουν μια -εύκολη ή δύσκολη- επικράτηση της Μόσχας, η οποία υπερτερεί έναντι του Κιέβου τόσο σε αριθμό στρατιωτών όσο και σε όπλα. 

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα-1

Γι’ αυτό τον λόγο, η Ουκρανία προσπαθεί να αυξήσει άμεσα το έμψυχο δυναμικό του στρατού. Ήδη βετεράνοι στρατιώτες εκπαιδεύουν -με ξύλινα όπλα- απλούς πολίτες στο Κίεβο, προκειμένου να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. 

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της χώρας, Volodymyr Zelenskiy, υπέγραψε διάταγμα, με τον οποίο ο ουκρανικός στρατός αυξάνεται κατά 100.000 άτομα για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα-2

Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτές οι κινήσεις μπορούν να αποτρέψουν μια ρωσική εισβολή, όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα του 2014 στη Χερσόνησο της Κριμαίας. 

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Σπουδών, η Μόσχα διατηρεί ένα στράτευμα 900.000 ατόμων, εκ των οποίων οι 100.000 ήδη βρίσκονται στα σύνορα με την Ουκρανία. 

Ρωσία – Ουκρανία: Εκπαιδεύοντας τους άμαχους με ξύλινα όπλα-3

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 2.840 άρματα μάχης, ένας αριθμός ο οποίος είναι μεγαλύτερος κατά τουλάχιστον 1/3 σε σχέση με της Ουκρανίας. 

*Οι φωτογραφίες προέρχονται από το πρακτορείο Reuters

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News