ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η χώρα με τα 450 σημεία εξόρυξης πετρελαίου

Ακόμη και δίπλα από σχολεία

Η χώρα με τα 450 σημεία εξόρυξης πετρελαίου

Ακόμη και δίπλα από τα σπίτια των πολιτών έχουν στηθεί οι αντλίες πετρελαίου, προκειμένου οι ΗΠΑ να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο «μαύρο χρυσό» από το υπέδαφος.΄ 

Κάτι το οποίο ήταν αρκετά διαδεδομένο όλο το προηγούμενο διάστημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας να καταστεί ενεργειακά αυτόνομη και να απεξαρτηθεί από τις εισαγωγές αργού. 

Ωστόσο, πλέον η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν έρχεται να αλλάξει το καθεστώς αδειοδότησης, θέτοντας πιο αυστηρούς κανόνες στην παραγωγή ορυκτών. 

Για παράδειγμα, η πολιτειακή αρχή στην Καλιφόρνια πρότεινε το προηγούμενο έτος την καθολική απαγόρευση εγκατάστασης νέων αντλιών πετρελαίου και αερίου σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από σχολεία, σπίτια και νοσοκομεία. 

Βέβαια, η εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ , μια διαδικασία περιβαλλοντικά επιζήμια, αποτελεί ένα είδος επιχειρηματικής δραστηριότητας, με τους παραγωγούς να επενδύουν διαρκώς στην αναζήτηση και την ανάπτυξη νέων τοποθεσιών άντλησης. 

Κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ενδεικτικά, σε όλες τις ΗΠΑ υπήρχαν περισσότερα από 450 ενεργά σημεία άντλησης πετρελαίου, αν και πριν την πανδημία του κορωνοϊού ο αριθμός τους προσέγγιζε τα 700. 

Σύμφωνα με αναλυτές του πρακτορείου CNBC, η αμερικανική παραγωγή θα μπορούσε να αυξηθεί το 2022 κατά 900.000 βαρέλια ανά ημέρα σε σχέση με το 2021 και να φθάσει τα 11,85 εκατ. βαρέλια.  

Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την εγχώρια οικονομία, αν λάβουμε υπόψη ότι η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα 85 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για 5η διαδοχική εβδομάδα. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Shell αλλάζει και επίσημα όνομα από σήμερα – Όχι πλέον «Royal Dutch»

Αναζητούνται 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου

Έρχεται το πετρέλαιο των 100 δολαρίων: Είναι απλά θέμα χρόνου, πιστεύει η αγορά

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News