ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η πόλη των 1.600 ετών που βουλιάζει

Η πόλη των 1.600 ετών που βουλιάζει

Η ασυνήθιστα υψηλή στάθμη των θαλάσσιων υδάτων προκάλεσε νέα προβλήματα στη Βενετία, η οποία στην κυριολεξία είδε το νερό να καλύπτει τα πεζοδρόμια και τους δρόμους στη φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου.  

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι για τις ολοένα και πιο συχνές πλημμύρες ευθύνεται η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η οποία οδηγεί σε λιώσιμο των πάγων. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι η ιταλική πόλη των 1.600 ετών σταδιακά να βουλιάζει. 

Η πόλη των 1.600 ετών που βουλιάζει-1

Η ίδια, εξάλλου, θεωρείται ιδιαιτέρως ευάλωτη στην εν εξελίξει κλιματική κρίση, εξαιτίας τόσο της τοποθεσίας της, όσο και των 117 καναλιών που διατρέχουν τον ιστό της.  

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η στάθμη της θάλασσας θα μπορούσε να αυξηθεί, στο χειρότερο δυνατό σενάριο, έως και 27 εκατοστά στο τέλος του αιώνα. Δηλαδή έως και 50% υψηλότερα από την πρόβλεψη για το χειρότερο δυνατό σενάριο σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι μόνοι που φάνηκαν να το χαίρονται, πάντως, ήταν οι τουρίστες, οι οποίοι συνέχισαν να τριγυρίζουν στην πλημμυρισμένη πόλη, ανακαλύπτοντας όλες τις ομορφιές της. 

Η πόλη των 1.600 ετών που βουλιάζει-2

moneyreview.gr με πληροφορίες από Daily Mail

Διαβάστε επίσης:

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αποτυχία η COP26 – Μόνο υποσχέσεις

Ενώ ο πλανήτης θερμαίνεται, αποκαλύπτονται τα κρυμμένα μυστικά του πάγου

Πώς και γιατί το φοινικέλαιο καταστρέφει τον πλανήτη μας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News