ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

«Πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να συλλάβουν το κλιματικό χάος»

«Πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να συλλάβουν το κλιματικό χάος»

Εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν έξω από το βασικό κτίριο, όπου συνεδριάζουν για πέμπτη ημέρα οι ηγέτες του πλανήτη, προκειμένου να βρουν λύσεις στο επείγον ζήτημα της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής. 

Η 26η Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα λαμβάνει χώρα στη Γλασκόβη από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου. Στόχος είναι η εξεύρεση άμεσων απαντήσεων στο ερώτημα πώς θα καταφέρουμε να συγκρατήσουμε τη μέση άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου. 

Οι διαδηλωτές επιμένουν ότι οι μεγάλες πολυεθνικές θα πρέπει να κάνουν περισσότερα και να σταματήσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Και κυρίως να τηρήσουν τη δεσμεύσεις τους για έναν πιο πράσινο πλανήτη. 

Από το 2010 έως σήμερα, ο κλάδος της ενέργειας έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 1,1 τρισ. δολάρια. Ωστόσο, η πλειοψηφία των χρημάτων επενδύθηκε στα ορυκτά καύσιμα και όχι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). 

Σήμερα, εξάλλου, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (άνθρακα, μεθανίου κ.α.) κινούνται στα ίδια επίπεδα με τα προ-Covid επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η πτώση του 2020 ήταν απολύτως παροδική. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

COP26: Αποεπενδύσεις από 19 χώρες σε ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του 2022

COP26: Δεσμεύσεις για το περιβάλλον από τους κατόχους του 40% του παγκόσμιου κεφαλαίου

Greenwashing: Τι είναι και γιατί έχει σημασία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News