ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ελ Σαλβαδόρ: Φωτιές ανάψε το πείραμα του Bitcoin

Ελ Σαλβαδόρ: Φωτιές ανάψε το πείραμα του Bitcoin

Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε, ανακοίνωσε με ενθουσιασμό χθες ότι το κράτος έχει στην κατοχή του 400 Bitcoin, ως ένα πρώτο βήμα μετά την απόφαση να το αναγνωρίσει ως επίσημο μέσο πληρωμής, το οποίο θα πρέπει να γίνεται δεκτό από δημόσιες υπηρεσίες και όλες τις επιχειρήσεις. 

Τη χαρά του δεν μοιράζονται πάνω από τους μισούς πολίτες της χώρας, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Χθες μάλιστα χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, αφού ανησυχούν ότι έχουν παγιδευθεί σε ένα επικίνδυνο πείραμα. 

Ούτε οι επενδυτές όμως φάνηκε να συμμερίζονται τον ενθουσιασμό. Χθες η τιμή του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος βρέθηκε να υποχωρεί έως και 16% και τελικά έκλεισε με πτώση 9,5% στα 46.892 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση η πτώση στοίχισε στη χώρα 3 εκατ. δολάρια. 

Το Ether είδε επίσης την τιμή του να βυθίζεται 12%. Των πιέσεων δεν διέφυγαν ούτε οι μετοχές εταιρειών που συνδέονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως οι MicroStrategy και Coinbase που είχαν απώλειες περίπου 9% και 4% αντίστοιχα. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News