ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι κολοσσοί της Κίνας ρίχνουν δισεκατομμύρια στο όραμα του Σι

Οι κολοσσοί της Κίνας ρίχνουν δισεκατομμύρια στο όραμα του Σι

Έχοντας τους τελευταίους μήνες δεχθεί ανηλεές σφυροκόπημα στο χρηματιστήριο και επιθέσεις από τις ρυθμιστικές αρχές της Κίνας, η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 100 δισ. γιουάν (15,5 δισ. δολάρια) μέσα στα επόμενα χρόνια για πρωτοβουλίες «κοινής ευημερίας». Μεταξύ άλλων θα στηρίξει δράσεις καινοτομίας, οικονομικής ανάπτυξης, δημιουργίας υψηλής ποιότητας θέσεων εργασίας και οικονομικής βοήθειας σε ευάλωτες ομάδες, στο πλαίσιο του οράματος που παρουσίασε τον περασμένο μήνα ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, ζητώντας παράλληλα να μπει φρένο στα «υπέρμετρα εισοδήματα». 

«H Alibaba είναι μεγάλος ωφελημένος της ισχυρής κοινωνικής και οικονομικής προόδου που καταγράφεται στην Κίνα τα τελευταία 22 χρόνια. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εάν η κοινωνία ευημερεί και η οικονομία τα πηγαίνει καλά, τότε και η Alibaba θα πηγαίνει καλά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Ζανγκ. 

H απόφαση έρχεται στον απόηχο του προστίμου ύψους 2,8 δισ. δολαρίων που επέβαλε η επιτροπή ανταγωνισμού της Κίνας στην Alibaba. Οι αρχές μείωσαν επίσης δραματικά το επιτρεπόμενο χρονικό όριο που μπορούν να περνούν τα παιδιά σε online παιχνίδια, άνοιξαν έρευνα για την Didi και εξαπέλυσαν επίθεση σε αρκετές ακόμη τεχνολογικές όπως και στα ιδιωτικά φροντιστήρια. 

Τον περασμένο μήνα η Tencent ανακοίνωσε επίσης ότι θα διπλασιάσει το ποσό που αφιερώνει σε κοινωνικές πρωτοβουλίες στα 100 δισ. γιουάν. Ο ιδρυτής της Pinduoduo Κόλιν Χουάνγκ, ο επικεφαλής της Meituan Γουάνγκ Σινγκ και ο Λέι Τζουν της Xiaomi έχουν επίσης διαθέσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε κοινωνικούς σκοπούς τους τελευταίους μήνες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News