ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Breakfast at… Η Αθήνα στις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για πρωινό

Breakfast at… Η Αθήνα στις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για πρωινό

Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς μας συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι και φαίνεται πως η συμβουλή έχει πιάσει τόπο. Αν σκεφτεί κανείς ότι ένα πλούσιο brunch έχει γίνει αγαπημένη συνήθεια τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο άνθρωποι αναζητούν επιλογές, μέσω των social media για να απολαύσουν ένα καλό πρωινό, ιδανικά αν το συνδυάσουν με ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πόλη.

Το loveholidays, ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώνοντας τις προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτει τις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για πρωινό. Στις κορυφαίες του είδους συγκαταλέγεται και η Αθήνα.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παραβλέπουν το πρώτο γεύμα της ημέρας. Με 49,2 δισεκατομμύρια προβολές για το hashtag «πρωινό» και 43 εκατομμύρια για το «ευρωπαϊκό φαγητό» στο TikTok, το loveholidays έκανε μια λίστα με τις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για πρωινό.

Η κατάταξη συνυπολογίζει τον αριθμό των αρτοποιείων, των εστιατορίων πρωινού, των καφετεριών και των αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι τρεις κορυφαίες στη λίστα είναι το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα καταλαμβάνει τη 17η θέση μεταξύ των 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών προορισμών για πρωινό.

Breakfast at… Η Αθήνα στις καλύτερες πόλεις στην Ευρώπη για πρωινό-1

Στην κορυφή το Λονδίνο

Το Λονδίνο βρίσκεται στην πρώτη θέση ως το καλύτερο μέρος της Ευρώπης για πρωινό. Με 3.589 καφετέριες πρωινού, 1.078 καφετέριες και 226 αρτοποιεία, οι επισκέπτες της πρωτεύουσας έχουν πολλές επιλογές όταν πρόκειται για το πρωινό τους γεύμα. Κατά μέσο όρο, 27.300 άνθρωποι αναζητούν κάθε μήνα «πρωινό στο Λονδίνο».

Η Ρώμη κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, με την πόλη να διαθέτει 404 καφετέριες για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν αυθεντικό ιταλικό καφέ – μεταξύ όλων των πόλεων της κατάταξης, θα βρείτε τις φθηνότερες τιμές καφέ στη Ρώμη, με αυτές να ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 1,45 ευρώ.

Το Παρίσι, πασίγνωστο για τα γλυκά και τις μπαγκέτες του, βρίσκεται στην τρίτη θέση. Η γαλλική πρωτεύουσα διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό αρτοποιείων, με 274 να δοκιμάσετε μαζί με 1.967 καφετέριες πρωινού και 230 καφετέριες. Οι επιλογές αναρτώνται στο Instagram, καθώς πάνω από 191.000 άνθρωποι δημοσιεύουν την εμπειρία τους στο παρισινό πρωινό.

Με το πρωινό να είναι ένα από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας, η Αθήνα φαίνεται να ξέρει πώς να το σερβίρει γι’ αυτό και βρίσκεται στην κορυφαία ευρωπαϊκή κατάταξη και συγκεκριμένα η Αθήνα βρίσκεται στην 17η θέση!

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Al Murray, Chief Marketing Officer της loveholidays, είπε: «Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να ταξιδέψουμε με την ελπίδα να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και να ζήσουμε αυθεντικές γαστρονομικές εμπειρίες. Η Ευρώπη βρίσκεται τόσο βολικά στο “κατώφλι” μας που το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ανοιχτό μυαλό, λίγη ευελιξία και μια καλή αναζήτηση και μπορείτε να βρεθείτε να απολαμβάνετε ένα πρωινό με διαφορά, μετά από μια μόνο σύντομη πτήση».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News