ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Τι συνέβη τη νύχτα στο Moulin Rouge;

Τι συνέβη τη νύχτα στο Moulin Rouge;

Ο ανεμόμυλος στην κορυφή του παγκοσμίου φήμης κλαμπ καμπαρέ Moulin Rouge στο Παρίσι έχει χάσει τα πανιά του. Τα πτερύγια του ανεμόμυλου έπεσαν στον δρόμο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία της κατάρρευσης ενώ δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Τα τρία πρώτα γράμματα της επιγραφής «Moulin Rouge» έχουν επίσης πέσει κάτω.

Το κλαμπ αποτελεί σταθερό σημείο της παρισινής νυχτερινής ζωής από το άνοιγμά του το 1889 και είναι γνωστό ως η γενέτειρα του χορού can-can.

Τι συνέβη τη νύχτα στο Moulin Rouge;-1

Τα εισιτήρια για να επισκεφτεί κανείς το διάσημο καμπαρέ, κοστίζουν πάνω από 150 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 200 ευρώ εάν η επίσκεψη συνδυαστεί με κάποιο δείπνο.

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες πριν η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι πρώτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τα πανιά να κείτονται κατεστραμμένα στον δρόμο.

Μυστήριο

Η πτώση των πανιών και των γραμμάτων της επιγραφής παραμένει μυστήριο, καθώς ούτε θυελλώδεις άνεμοι επικρατούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ούτε φαίνεται πως πρόκειται για δολιοφθορά.

Επιπλέον οι τεχνικές ομάδες του καμπαρέ ελέγχουν τον μηχανισμό του ανεμόμυλου κάθε εβδομάδα και δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα.

Τι συνέβη τη νύχτα στο Moulin Rouge;-2

Πίσω στον χρόνο

Το μόνο σοβαρό ατύχημα που είχε συμβεί στο καμπαρέ – ορόσημο της περιοχής, ήταν μια πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών το 1915, όταν το αρχικό Moulin Rouge κάηκε ολοσχερώς.

Το καμπαρέ, με τα χαρακτηριστικά κόκκινα πτερύγια του ανεμόμυλου, βρίσκεται στη βόρεια συνοικία Πιγκάλ του Παρισιού και είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της πόλης.

Άνοιξε τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 1889 στους πρόποδες του λόφου της Μονμάρτης.

Γρήγορα έγινε συνώνυμο των τρελών παριζιάνικων γλεντιών ενώ μπήκε στη λίστα must – do για τους τουρίστες για να χαζέψουν την πρόσοψή του ή να παρακολουθήσουν μια παράσταση.

Το καμπαρέ πρόκειται να γιορτάσει την 135η επέτειό του στις 6 Οκτωβρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News