Αριθμοί και Εικόνες Παρασκευή 16/02/2024, 07:19
ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε

Πριν από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος με άδειο πρόγραμμα στο παραθαλάσσιο εξοχικό του σπίτι στο Οντάριο, ο Καναδός χρηματοοικονομικός σύμβουλος Miles Nadal, αγόρασε 99 από τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια στον κόσμο από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s για 850.000 δολάρια.

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε-1

Η γυναίκα του ήταν έξω για wakeboard με τα παιδιά, εκείνος καθόταν μπροστά από τον υπολογιστή του και ξαφνικά είχε αγοράσει σχεδόν 100 παπούτσια υψηλής αξίας. Ο Nadal θυμήθηκε ότι είπε στη γυναίκα του απλά, «αγόρασα μερικά παπούτσια», σαν να περιέγραφε ότι αγόρασε ένα ζευγάρι κοινά αθλητικά.

Μέρες αργότερα, σε μια ιδιωτική πώληση, ο Nadal, ο οποίος είναι τώρα 65 ετών, αγόρασε ένα πρωτότυπο ζευγάρι αθλητικών Nike, το “Moon Shoe” από το 1972, για 437.500 δολάρια, ένα ποσό ρεκόρ τότε για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Σε διάστημα μιας εβδομάδας, αυτός ο επενδυτής έγινε ίσως ο πιο απροσδόκητος συλλέκτης αθλητικών παπουτσιών στον κόσμο. Τα έβαλε στο μουσείο του λίγο πιο έξω από το Τορόντο, μαζί με μια σειρά από περισσότερα από 160 αυτοκίνητα που είχε συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια.

Καθώς ο Nadal έχει μεγαλώσει, η διατήρηση της κολοσσιαίας συλλογής αυτοκινήτων τού έχει γίνει βάρος. «Δεν περνάει εβδομάδα που να μην έχω ένα έως πέντε πράγματα που πρέπει να επισκευαστούν—ανταλλακτικά, κ.λπ. Και αυτό δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο παλιά», είπε ο ίδιος στη Wall Street Journal. Άρχισε να σκέφτεται ότι ήρθε η ώρα να δώσει και τα αθλητικά παπούτσια.

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε-2

Γύρω στα 65α γενέθλιά του, ο Nadal ξύπνησε και σκέφτηκε, «αρκετά». Σημείωσε ότι το σχέδιό του ήταν να πουλήσει τα εκατοντάδες αθλητικά του παπούτσια και να δωρίσει τα έσοδα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Περίπου 750 ζευγάρια θα διατίθενται προς αγορά στον οίκο δημοπρασιών R.M. Sotheby’s. Αυτό περιλαμβάνει περίπου 500 ζευγάρια Air Jordans (μερικά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80) και παπούτσια με υπογραφή των OJ Simpson, Tom Brady, Steph Curry και Joel Embiid. Θα υπάρχουν επίσης δύο ζευγάρια σπάνια παπούτσια Air Mag της Nike και ένα sneaker που δένει μόνο του που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με τα φουτουριστικά αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Marty McFly στο «Back to the Future». Ολόκληρη η συλλογή εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον R.M. Sotheby’s.

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε-3

144 από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες του δημοπρατούνται επίσης, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου του 1913 και διαφόρων Ferrari, McLaren και Lamborghini υψηλής αξίας. Αυτή η συλλογή εκτιμάται ότι θα πουληθεί για πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια, αν και ο R.M. Sotheby’s ακόμη οριστικοποιεί τη συλλογή και τις εκτιμήσεις για την πώληση.

Εδωσε εκατομμύρια για τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια και αυτοκίνητα – Τώρα τα βαρέθηκε-4

Ο Nadal σχεδιάζει να κρατήσει μερικά αθλητικά παπούτσια και 20 αυτοκίνητα, αλλά γενικά, είναι ανακουφισμένος που δεν έχει πλέον τόσα πολλά πράγματα γύρω του. «Θέλω κάποιος να φροντίσει για όλα αυτά», είπε. «Δεν θέλω να χρειάζεται να τα σκέφτομαι συνεχώς».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Σενάριο από «Τα Φιλαράκια» που βρέθηκε στα σκουπίδια πουλήθηκε για 33.500 ευρώ

Ο Elton John θα δημοπρατήσει έργα τέχνης και αντίκες που αξίζουν εκατομμύρια 

Εδωσαν 1,9 εκατ. ευρώ για το καπέλο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News