Σαν Σήμερα Κυριακή 13/03/2022, 07:49
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τουρκία: Τρόμο στο κέντρο της Άγκυρας σκορπά νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας

Τουρκία: Τρόμο στο κέντρο της Άγκυρας σκορπά νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας

13 Μαρτίου 2016

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκαλεί μακελειό στο κέντρο της Άγκυρας, σχεδόν έναν μήνα μετά την προηγούμενη επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικού λεωφορείου στο κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας, με 29 νεκρούς. Οι αρχές αναφέρουν πως τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 125 νοσηλεύονται. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 18:45 τοπική ώρα στην πλατεία Κιζιλάι, κοντά στο κεντρικό πάρκο Γκουβέν, σημείο από το οποίο περνούν πολλές γραμμές λεωφορείων, ενώ υπάρχει και σταθμός του μετρό. 

Τουρκία: Τρόμο στο κέντρο της Άγκυρας σκορπά νέα αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας-1

Την ευθύνη ανέλαβαν τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), μια ριζοσπαστική οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).  

Την επομένη, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν ως αντίποινα βάσεις του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ, όπου, σύμφωνα με το τουρικό γενικό επιτελείο, είχαν οχυρωθεί οι ηγέτες των ανταρτών του ΡΚΚ.

Τις προηγούμενες ημέρες, η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα είχε απευθύνει μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα με στόχο «κτήρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτήρια» στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση αυτοκτονίας της 17ης Φεβρουαρίου και κοντά στον τόπο της νέας επίθεσης.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Η τραγωδία του νεαρού άσου του ποδοσφαίρου που προσπάθησε να διαφύγει από το Αφγανιστάν

Το μεγαλύτερο μυστήριο της αεροπλοίας: Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε από τον ουρανό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News