Σαν Σήμερα Πέμπτη 12/08/2021, 08:48
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Το πρώτο οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο της ιστορίας

Το πρώτο οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο της ιστορίας

12 Αυγούστου 1908 

Ο Χένρι Φορντ παρουσιάζει στο κοινό το Model T, το οποίο πολύ γρήγορα θα γίνει το αυτοκινήτο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην αγορά. Με μότο «πιο δυνατό από άλογο και πιο εύκολο να το συντηρήσεις» και τιμή αγοράς στα 850,50 δολάρια, κατακτά τις καρδιές των Αμερικανών. Μέσα σε λίγες ημέρες από την παρουσίασή του εξασφαλίζει 15.000 παραγγελίες.

Πιο δυνατό από άλογο. Πιο εύκολο να το συντηρήσεις

Το Model T της Ford θεωρείται ότι ήταν το πρώτο οικονομικά προσιτό αυτοκίνητο στην ιστορία και ένα από τα επιτυχημένα όλων των εποχών. 

Ο Χένρι Φορντ είχε πει για αυτό:

«Θα φτιάξω ένα αυτοκίνητο για το μεγάλο πλήθος. Θα είναι αρκετά μεγάλο για την οικογένεια, αλλά αρκετά μικρό στη συντήρηση και φροντίδα από το άτομο. Θα κατασκευαστεί από τα καλύτερα υλικά, από τους καλύτερους άντρες που θα προσληφθούν, μετά από τα απλούστερα σχέδια που μπορεί να σχεδιάσει η σύγχρονη μηχανική. Αλλά η τιμή θα είναι τόσο χαμηλή που ο κάθε άνθρωπος με καλό μισθό θα είναι σε θέση να κατέχει ένα – και να απολαύσει με την οικογένειά του την ευλογία των ωρών ευχαρίστησης στους μεγάλους ανοιχτούς χώρους του Θεού».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News