Life & Arts Παρασκευή 15/10/2021, 12:22
TECH - SCIENCE

Οι IT Leaders πολύτιμοι σύμμαχοι στη χάραξη της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

Το Ετήσιο Συνέδριο των ΙΤ Leaders στις 26 Οκτωβρίου

Οι IT Leaders πολύτιμοι σύμμαχοι στη χάραξη της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή

To ΙΤ Directors Forum από την πρώτη διοργάνωση του έδωσε έμφαση στις τάσεις και την συμβολή του ΙΤ στο επιχειρείν, διατρέχοντας την εξέλιξη σε κάθε περίοδο εμφάνισης νέων τεχνολογιών, την υιοθέτηση τους και την επιρροή του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και της Κανονιστικής Συμμόρφωσης στην ένταση υλοποίησης των έργων και συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.  

Κατά τα πρώτα έτη αποκαλύφθηκε η διάσταση, αλλά και η ανάγκη συνεργασίας ανάμεσα στις δύο επιτελικές ομάδες μέσα σε κάθε Οργανισμό, συγκεκριμένα του ΙΤ & του Business στους ακόλουθους άξονες: 

Έγινε ανάλυση των παραμέτρων που ανάδειξαν τα ΙΤ συστήματα σαν σημαντική επένδυση και όχι κόστος. Η απόδοση της επένδυσης συνδέθηκε βαθμιαία από την ταχύτητα και έγκαιρη επιτυχία ανάπτυξης και συνεχούς αναβαθμισμένης λειτουργίας των ΙΤ συστημάτων. 

Ο ρόλος του σύγχρονου Chief Information Officer άρχισε να αποκαλύπτει τον στρατηγικό του ρόλο, ενώ βαθμιαία αναδείχθηκαν και οι εξειδικευμένοι ρόλοι του Chief Technology Officer, Chief Security Officer, και πρόσφατα του Chief Transformation Officer.   

Η εποχή του Business Transformation άρχισε να προσεγγίζει την αναγκαιότητα της τεχνολογίας και την στενή σύγκλιση της με το Digital Transformation. 

Έγινε αναφορά στην αξία της κατάλληλης συνεχούς εκπαίδευσης του Ανθρώπινου Δυναμικού στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και την ΙΤ πραγματικότητα. 

Aπό το 2016 έως το 2020, το ΙΤ Directors Forum έδωσε μεγάλη έμφαση στο ταχύτατα εξελισσόμενο Digital Transformation, τα Mobile Services, την επικέντρωση στο Customer Experience, στις οικονομίες κλίμακας μέσα από “smart” services και προϊόντων αλλά και τρόπων αλληλεπίδρασης πολιτών με τους Δημόσιους Οργανισμούς και πελατών με τις Επιχειρήσεις μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους στα υβριδικά μοντέλα και τα mobile channels. Πρόσθετα έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με την ενσωμάτωση του Artificial Intelligence και του Machine Learning στα συστήματα λήψης αποφάσεων (insight & prescriptive analytics) που τροφοδοτούνται μέσα από τις δεξαμενές των BigData, την ανερχόμενη τεχνολογία τοο Blockchain και την ρομποτοποίηση ως λύση αυτοματοποίησης δραστηριοτήτων.   

Tο 16ο  Συνέδριο των IT Leaders, IT Directors Forum 2021, https://www.itdirectorsforum.gr/ με θέμα “Driving Business Growth in the post-COVID digital era” το οποίο θα λάβει χώρα την Τρίτη 26 Οκτωβρίου online, αποτελεί μία μοναδική digital-first εμπειρία, όπου Διεθνείς Experts και κορυφαίοι ΙΤ Leaders αναδεικνύουν κρίσιμα θέματα πάνω στον σύγχρονο στρατηγικό σχεδιασμό και τις αναγκαίες παρεμβάσεις των IT Leaders στο Επιχειρηματικό mindset με στόχο την μετάβαση σε νέα μοντέλα ψηφιακού επιχειρείν. 

Κύρια θέματα εστίασης 

  • Η συμβολή των IT Leaders στην δημιουργία Επιχειρηματικής Αξίας (Business Value) 
  • Τάσεις και ψηφιακές επιταγές που ενδυναμώνουν την πελατοκεντρικότητα   
  • Αποκεντρωμένα λειτουργικά μοντέλα, βελτίωση του Loyalty, αξιοποίηση των ψηφιακών καναλιών  
  • Το «ταξίδι» μετάβασης προς οικολογικά φιλικό ψηφιακό περιβάλλον μέσω του Sustainable IT  

Στο φετινό Συνέδριο θα λάβει χώρα χαιρετισμός από την ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με ανάλυση πάνω στους στρατηγικούς άξονες, τις προτεραιότητες και τα επικείμενα έργα μετάβασης του Δημόσιου Τομέα στην νέα κανονικότητα.  

Ο Κεντρικός Ομιλητής, Ade McCormack, Disruption Readiness | Digital Transformation | Leadership | Future of work Expert, θα αναπτύξει  πως οι CIOs μπορούν να εξελιχθούν σε πραγματικούς επιχειρησιακούς ηγέτες καθοδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό.  

Οι διεθνείς ομιλητές Angeliki Dedopoulou, Chair of the Digital Inclusion Working Group of GeSi & Dr. Odysseas Pyrovolakis, Project Adviser, European Research Executive Agency θα αναπτύξουν θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και συνεισφοράς της Έρευνας στην νέα ψηφιακή κοινωνικο-οικονομική πραγματικότητα, ενώ  

  • Καθηγητής Dr. Marinos Themistokleous, Associate Dean of School of Business, Director, Institute for the Future (IFF), University of Nicosia, θα αναδείξει τις προκλήσεις υιοθέτησης του Blockchain και πώς θα επηρεάσει την ΙΤ Στρατηγική στην δεκαετία 2021-2030.  
  • Καθηγητής Χρήστος Ξενάκης, Department of Digital Systems, University of Piraeus θα παρουσιάσει τις σύγχρονες τάσεις στην ανάπτυξη των Ψηφιακών Συστημάτων,  
  • Κωνσταντίνος Ζαγαλίκης, CTIO, ΔΕΗ A.E. θα αναφερθεί στο ολιστικό digital transformation και πως αυτό εφαρμόζεται στην ΔΕΗ,  
  • Δημήτρης Πατσός, President of the Board, (ISC)2 Hellenic Chapter θα αναλύσει το νέο τοπίο των κυβερνοαπειλών στην μετά-covid εποχή, ενώ  για 7η συνεχόμενη χρονιά,  
  • Ηλίας Σκορδάς, Research Director, Global Link, θα παρουσιάσει  την έρευνα “The State of the CIO in Greece 2021” σε συνεργασία του περιοδικού Netweek και της Global Link. 

Αποκαλυπτικές θα είναι οι αναλύσεις και οι ανταλλαγές προσεγγίσεων, σχεδιασμών, προτεραιοτήτων και εμπειριών στα διαφωτιστικά Πάνελ συζήτησης: 

  • Στο 1ο Πάνελ με θέμα “Fundamental business drivers of transformation- how IT Leaders may strategically contribute” θα γίνει η συσχέτιση των επιχειρησιακών απαιτήσεων και η συμβολή του ΙΤ
  • Στο 2ο Πάνελ με θέμα “Aligning modern Operational Models with IT Leadership value creation” γίνεται ανάδειξη του θέματος της ισόρροπης ανάπτυξης με χρήση σύγχρονων διαδικασιών βασισμένων στην ψηφιακή δυναμική.   
  • Στο 3ο Πάνελ με θέμα “Embracing the new norms, trends & tech in the Digital Age” αναλύονται οι απαιτήσεις της υιοθέτησης ορθής προσέγγισης προς την Ψηφιακή εποχή.  
  • Στο 4ο Πάνελ με θέμα “Tech@Core: Consistent and fast-paced digital acceleration” αποκαλύπτεται ο μηχανισμός και οι ιδιαίτερες τεχνολογικές διαστάσεις της ψηφιακής επιτάχυνσης και οι τεχνολογίες αιχμής . 

Πρότυπες λύσεις-πλατφόρμες και υπηρεσίες πάνω σε νευραλγικές επιχειρηματικές λειτουργίες συνεισφέροντας στον εμπλουτισμό της γνώσης και εμπειρίας του Κοινού θα παρουσιάσουν οι IT Industry Experts από σημαντικές Εταιρείες παροχής Λύσεων Πληροφορικής. 

Δείτε τους Ομιλητές του Συνεδρίου https://www.itdirectorsforum.gr/#speakers 

Δείτε την Ατζέντα https://www.itdirectorsforum.gr/agenda/  

Εγγραφείτε στο Συνέδριο https://www.eventora.com/en/Events/itdirectorsforum-2021  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα: https://www.itdirectorsforum.gr/ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News