Life & Arts Πέμπτη 14/10/2021, 20:47
SOCIAL MEDIA

Microsoft: Σταματά τη λειτουργεί τoυ LinkedIn στην Κίνα

Microsoft: Σταματά τη λειτουργεί τoυ LinkedIn στην Κίνα

Τη λειτουργία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn στην Κίνα σταματά η Microsoft, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, καθώς η χώρα συνεχίζει τη λογοκρισία της στο Διαδίκτυο. 

Το LinkedIn υπήρξε για μία περίοδο το μόνο μεγάλο Δυτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που λειτουργούσε στην Κίνα. Όταν ξεκίνησε την παρουσία του εκεί το 2014 είχε συμφωνηθεί να εφαρμόζει τις προϋποθέσεις λειτουργίας που έθετε η κινεζική κυβέρνηση. Γενικότερα, πλατφόρμες social media και ιστοσελίδες, όπως Twitter και Facebook, έχουν μπλοκαριστεί εδώ και μία περίπου δεκαετία στην Κίνα, ενώ η Google αποφάσισε μόνη της να κλείσει τις δραστηριότητές της το 2010. 

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τη λειτουργία του LinkedIn λόγω «σημαντικά αυξανόμενων προκλήσεων στο λειτουργικό περιβάλλον και των απαιτήσεων μεγαλύτερης συμμόρφωσης με τις επιταγές της Κίνας». Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας έλαβε χώρα αφού η ιστοσελίδα επαγγελματικής δικτύωσης κλήθηκε να δικαιολογήσει το μπλοκάρισμα λογαριασμών που ανήκαν σε δημοσιογράφους και οι οποίοι είχαν δυσαρεστήσει για διάφορους λόγους την κινεζική κυβέρνηση. Ένας από αυτούς ήταν και ο λογαριασμός του Γκρεγκ Μπρούνο, ο οποίος έχει γράψει βιβλίο σχετικά με την κινεζική μεταχείριση προσφύγων από το Θιβέτ.

Ο ίδιος είχε δηλώσει στην ιστοσελίδα Verdict ότι δεν τον εξέπληξε το γεγονός ότι αυτά που έγραφε δεν άρεσαν στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, αλλά ότι ήταν «αναστατωμένος από το γεγονός ότι μία αμερικανική τεχνολογική εταιρείας υποχώρησε στις απαιτήσεις μίας ξένης κυβέρνησης».

Αντ’ αυτού, η Microsoft θα λανσάρει μία νέα έκδοση της πλατφόρμας, προσανατολισμένης αποκλειστικά στον τομέα της εργασίας, με την ονομασία InJobs, αργότερα εντός του 2021. Σε αυτή την έκδοση δεν θα υπάρχει η διάσταση της «κοινωνικής δικτύωσης» και η δυνατότητα ανάρτησης ή διαμοιρασμού άρθρων.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News